Η ρεσβερατρόλη μπορεί να «εξαφανίσει» τα παχάκια

kokkino_krasi.medium.jpg

Δύο ή τρεις μερίδες μούρα διαφόρων ειδών την ημέρα μπορούν να μετατρέψουν τα παραπανίσια παχάκια σε «καλό» λίπος, που καίει θερμίδες. Μάλιστα, σύμφωνα με όσα αναφέρει νέα έρευνα, τα νέα είναι καλά και για όσους αγαπούν το κόκκινο κρασί, το οποίο μπορεί να έχει την ίδια θετική επίδραση στον οργανισμό.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της MailOnline, η νέα αυτή έρευνα δείχνει ότι μια δίαιτα που περιέχει ρεσβερατρόλη –ουσία που περιέχεται στα περισσότερα μούρα και τα σταφύλια- μπορεί να βοηθά στη «μάχη» κατά της παχυσαρκίας.

Μια ομάδα επιστημόνων από πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον χορήγησαν τη συγκεκριμένη ουσία σε ποντίκια, σε ποσότητα ανάλογη με αυτή τριών μερίδων την ημέρα για έναν άνθρωπο. Παρότι ακολουθούσαν διατροφή υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, τα ποντίκια πήραν 40% λιγότερο βάρος σε σχέση με αυτά στα οποία δε χορηγήθηκε ρεσβερατρόλη.

Τα συμπεράσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό International Journal of Obesity και έδειξαν, ότι τα ποντίκια ήταν σε θέση να αλλάξουν την περίσσεια «λευκού» λίπους σε ενεργό «μπεζ» λίπος, το οποίο ενισχύει το κάψιμο των θερμίδων και την απώλεια βάρους.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι και άλλες πολυφαινόλες, που περιέχονται σε φρούτα, μπορεί να έχουν παρόμοια επίδραση στον οργανισμό. Ο επικεφαλής ερευνητής, καθηγητής Min Du δήλωσε σχετικά: «Οι πολυφαινόλες φρούτων, συμπεριλαμβανομένης της ρεσβερατρόλης, ενισχύουν την έκφραση του γονιδίου που αυξάνει την οξείδωση των διαιτητικών λιπών, έτσι ώστε να μην υπερφορτώνεται το σώμα. Μετατρέπουν το λευκό λίπος σε μπεζ λίπος, το οποίο καίει λιπίδια ως θερμότητα, βοηθώντας το σώμα να διατηρείται σε ισορροπία και προλαμβάνοντας την παχυσαρκία και τη μεταβολική δυσλειτουργία».

Τα μούρα, οι φράουλες, τα σμέουρα, τα σταφύλια και τα μήλα είναι πλούσιες πηγές αυτών των ουσιών. Τα κόκκινα κρασιά είναι γνωστό ότι περιέχουν ρεσβερατρόλη, όμως σε μικρότερη ποσότητα από αυτή που περιέχεται στα σταφύλια.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons