Γιατί ο γάμος… παχαίνει;

marriage1.jpg

Ο γάμος μπορεί να είναι μία από τις ευτυχέστερες στιγμές στη ζωή ενός ζευγαριού, ωστόσο απ’ ό,τι δείχνουν οι έρευνες είναι και ένα κρίσιμο σημείο μετά από το οποίο… τα κιλά παίρνουν την ανηφόρα!

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Βασιλείας και το Ινστιτούτο Ανθρώπινης Ανάπτυξης Μαξ Πλανκ, τα παντρεμένα ζευγάρια έχουν μεγαλύτερο δείκτη μάζας σώματος από τους εργένηδες.

Επίσης, ισχυρίζονται ότι τα παντρεμένα ζευγάρια τρώνε κατά μέσο όρο καλύτερα από τους εργένηδες, όμως ζυγίζουν σημαντικά περισσότερο και αθλούνται λιγότερο.

Οι επιστήμονες συνέκριναν το δείκτη μάζας σώματος των παντρεμένων ζευγαριών με αυτό εργένηδων σε εννιά ευρωπαϊκές χώρες και διαπίστωσαν ότι, κατά μέσο όρο, τα παντρεμένα ζευγάρια τρέφονται καλύτερα από τους εργένηδες, όμως ζυγίζουν σημαντικά πιο πολύ και δεν κάνουν πολλή γυμναστική.

Τα αποτελέσματα της έρευνάς τους δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Social Science & Medicine.

Οι ερευνητές βασίστηκαν σε αντιπροσωπευτικά δείγματα 10.226 ερωτηθέντων από την Αυστρία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, τις Κάτω Χώρες, την Πολωνία, τη Ρωσία, την Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η έρευνά τους ήταν η πρώτη που συνέκρινε τη σχέση ανάμεσα στην οικογενειακή κατάσταση και το δείκτη μάζας σώματος σε εννιά χώρες της Ευρώπης. Επιπλέον, πέρα από την εστίαση στα παντρεμένα ζευγάρια, οι ερευνητές πραγματοποίησαν πρόσθετες αναλύσεις σε ζευγάρια που συζούσαν.

Ακόμη, μελέτησαν πιθανούς λόγους για την αύξηση του σωματικού βάρους, ζητώντας από τους συμμετέχοντες να αναφέρουν τις διατροφικές τους συνήθειες και τη συμπεριφορά τους σε σχέση με την άσκηση.

«Τα ευρήματά μας δείχνουν πώς οι κοινωνικοί παράγοντες μπορούν να επηρεάσουν την υγεία. Σε αυτήν την περίπτωση, ο θεσμός του γάμου και συγκεκριμένες αλλαγές στη συμπεριφορά εντός αυτού του πλαισίου, συνδέονται άμεσα με τη διατροφή και το σωματικό βάρος» εξήγησε ο διευθυντής του κέντρου προσαρμοστικού ορθολογισμού στο ινστιτούτο Μαξ Πλανκ, Ralph Hertwig.

Τα ευρήματα της έρευνας σχετικά με τις διατροφικές συνήθειες και τη συμπεριφορά άσκησης των ερωτώμενων πρόσφεραν ακόμη μερικούς πιθανούς λόγους για αυτήν την τάση. Για παράδειγμα, τα ζευγάρια ανέφεραν ότι αγόραζαν περισσότερα τοπικά και μη επεξεργασμένα τρόφιμα. Ακόμη, οι παντρεμένοι άντρες ήταν πιο πιθανό να αγοράζουν βιολογικά προϊόντα και προϊόντα δίκαιου εμπορίου, αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail.

«Αυτό υποδηλώνει, ότι ειδικότερα οι άντρες σε μακροχρόνιες σχέσεις είναι πιο πιθανό να τρώνε πιο συνειδητά και, κατά συνέπεια, πιο υγιεινά» εξήγησε η επικεφαλής ερευνήτρια και επίκουρος καθηγήτρια Ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο της Βασιλείας, Jutta Mata.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons