Οι καβγάδες οδηγούν σε… πρόωρη γήρανση

kabgas.medium.jpg

Κάντε έρωτα, όχι πόλεμο… αν θέλετε να διατηρήσετε τη νεανικότητά σας και να μην επιταχύνετε τη διαδικασία της γήρανσης. Αυτό τουλάχιστον θα συνιστούσαν οι επιστήμονες… στους ασβούς, αν μπορούσαν να τους μιλήσουν!

Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα, οι αρσενικοί ασβοί που περνούν τα νιάτα τους καυγαδίζοντας γερνούν πιο γρήγορα από τους πιο χαλαρούς και ήρεμους ανταγωνιστές τους.

Όπως αναφέρουν οι ερευνητές, οι ασβοί που δεν ξοδεύουν χρόνο μαλώνοντας με άλλα αρσενικά, μπορούν να «βάλουν προτεραιότητα στην υγεία και την ευημερία τους, καθώς επίσης και στη δημιουργία στενών… δεσμών με τα θηλυκά του είδους τους».

Μια ομάδα επιστημόνων από το πανεπιστήμιο του Έξετερ, παρακολούθησε το συγκεκριμένο είδος για πάνω από 35 χρόνια και βρήκε, ότι οι αρσενικοί ασβοί που ζουν κοντά σε άλλους αρσενικούς ανταγωνιστές τους ζουν λιγότερο.

Οι ερευνητές ελπίζουν, ότι τα ευρήματά τους θα ρίξουν περισσότερο φως στο γιατί οι άντρες τείνουν να διάγουν πιο σύντομο βίο σε σχέση με τις γυναίκες.

Ο Christopher Beirne από το Κέντρο Οικολογίας και Διατήρησης του αγγλικού πανεπιστημίου δήλωσε σχετικά: «Η έρευνα δείχνει, ότι όταν οι αρσενικοί ασβοί δε χρειάζεται να τσακώνονται για ένα ταίρι, μπορούν να βάζουν σε προτεραιότητα την υγεία και την ευημερία τους, με αποτέλεσμα να γερνούν πιο αργά. Αντίθετα, όταν συμμετέχουν σε καυγάδες στα νιάτα τους… το ‘πληρώνουν’ πολύ ακριβά, καθώς γερνούν πιο γρήγορα στη μετέπειτα ζωή τους».

Οι θηλυκοί ασβοί, ωστόσο, δεν επηρεάζονται από την παρουσία μεγάλων αριθμών άλλων θηλυκών, σημειώνει δημοσίευμα της MailOnline.

«Τα ευρήματα παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον, γιατί τα αρσενικά γερνούν πιο γρήγορα από τα θηλυκά σε πολλά είδη, συμπεριλαμβανομένου και του δικού μας, χωρίς όμως να κατανοούμε πλήρως γιατί συμβαίνει αυτό» πρόσθεσε από την πλευρά του ο Dr Andrew Young.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons