Όσο πιο γρήγορα τρώμε τόσο πιο εύκολα παχαίνουμε

laimargia.medium.jpg

Η αύξηση του σωματικού βάρους οφείλεται σε πολλούς παράγοντες που αφορούν στην πρόσληψη ενέργειας (θερμίδων) μέσω της διατροφής και στην κατανάλωση ενέργειας μέσω της σωματικής άσκησης. Μελέτες που έχουν διεξαχθεί τα προηγούμενα χρόνια έχουν δείξει ότι ανάμεσα σε αυτούς τους παράγοντες ίσως να συμπεριλαμβάνεται και η ταχύτητα κατανάλωσης της τροφής.

Συγκεκριμένα, έχει παρατηρηθεί ότι τα παχύσαρκα άτομα καταναλώνουν τα γεύματά τους με ταχύτερο ρυθμό σε σχέση με τα άτομα που έχουν φυσιολογικό σωματικό βάρος. Μία πρόσφατη μελέτη επεδίωξε να διερευνήσει την αιτιολογική βάση αυτής της παρατήρησης, κάνοντας μια σύνθεση των αποτελεσμάτων 22 ερευνών που έχουν εστιαστεί σε αυτό το αντικείμενο.

Σύμφωνα με τη μελέτη αυτή, τα άτομα που καταναλώνουν την τροφή τους με ταχύτερο ρυθμό, καταναλώνουν τελικά και περισσότερες θερμίδες μέσω των γευμάτων τους συγκριτικά με εκείνα που τρώνε πιο σιγά. Ένας πιθανός μηχανισμός στον οποίο οι συγγραφείς της μελέτης αποδίδουν αυτήν την παρατήρηση είναι ότι τα άτομα που τρώνε αργά έχουν περισσότερο χρόνο και μεγαλύτερη ένταση έκθεσης στη γεύση της τροφής, γεγονός που φαίνεται να οδηγεί τελικά και σε χαμηλότερη θερμιδική πρόσληψη.

Η μείωση του ρυθμού κατανάλωσης των γευμάτων μπορεί να συμβάλλει στον έλεγχο του σωματικού βάρους, ειδικά όταν εντάσσεται στο πλαίσιο ενός ισορροπημένου διαιτολογίου που συνδυάζεται με επαρκή επίπεδα σωματικής δραστηριότητας.

Πηγή: neadiatrofis.gr


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons