Γιατί αρρωσταίνουμε στις διακοπές

diakopes.medium.jpg

Ο νόμος του κυρίου Μέρφι σε όλο του το μεγαλείο. Όσο είμαστε κλεισμένοι σε ένα γραφείο, όλα είναι μια χαρά, αλλά με το που θα πάρουμε την πολυπόθητη άδεια ξεκινούν πονοκέφαλοι, φτερνίσματα και ένα σορό συμπτώματα, που δείχνουν ότι κάτι μας… γυροφέρνει.

Γιατί, όμως, συμβαίνει αυτό; 8 λόγοι, που αρρωσταίνουμε με το που θα βγούμε σε άδεια!

Φταίει η δουλειά: Σε συνθήκες στρες –ακόμα και εργασιακού- το σώμα μας παράγει της γνωστές ορμόνες αδρεναλίνη και κορτιζόλη, που–μεταξύ άλλων- μπορούν να μειώσουν την αντίληψη του πόνου και να καταστείλουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Έτσι, από τη μία μπορεί να είμαστε άρρωστοι και να μην το καταλάβουμε και από την άλλη, μόλις χαλαρώσουμε, η «πεσμένη» μας άμυνα να δεχθεί επιθέσεις από ιούς και μικρόβια.

Φταίει το κινητό: Μελέτες έχουν δείξει ότι η υπερβολική χρήση smartphones μπορεί να προκαλέσει ταχυπαλμία, υψηλή αρτηριακή πίεση και αϋπνία. Μάλιστα, για τους πραγματικά εξαρτημένους, ο αποχωρισμός από τις αγαπημένες τους συσκευές μπορεί να τους προκαλέσει πραγματικό στρες.

Φταίει το νερό: Μήπως εκεί στις διακοπές ήπιαμε νερό από τη βρύση ή καταναλώσαμε παγάκια από νερό της βρύσης; Εάν ναι, τότε ας σκεφτούμε το ενδεχόμενο της διάρροιας των ταξιδιωτών, που αποτελεί και το συχνότερο πρόβλημα υγείας που σχετίζεται με το ταξίδι.

Φταίει η δίαιτα: Μια δίαιτα χαμηλών θερμίδων μπορεί να αποδυναμώσει την άμυνα του οργανισμού.

Φταίει το πολύ φαγητό: Φαίνεται ότι τις πρώτες μέρες των διακοπών τρώμε περισσότερο από ότι συνήθως, γεγονός που προκαλεί δυσφορία.

Φταίει η αφυδάτωση: Η αφυδάτωση προκαλεί στρες στα νεφρά, μυϊκές κράμπες και αυξημένη αρτηριακή πίεση. Αν, μάλιστα, αυτό συνεχιστεί, είναι πιθανό να οδηγήσει σε θερμική εξάντληση, η οποία μπορεί να εξελιχθεί σε θερμοπληξία.

Φταίει η αλλαγή κλίματος: Το στρες, η αλλαγή κλιματολογικών συνθηκών και η ανατροπή της ρουτίνας μας στο φαγητό και τον ύπνο, μπορεί να προκαλέσουν πονοκέφαλο.

Φταίει το jet lag: Μαζί με μια ανατροπή του κύκλου ύπνου-αφύπνισης, τα συμπτώματα του jet-lag περιλαμβάνουν τη ναυτία, τη δυσπεψία, τη δυσκοιλιότητα και τη διάρροια, καθώς οι ορμόνες, που είναι υπεύθυνες για τον κύκλο αυτό, είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με το πεπτικό μας σύστημα.

Πηγή: vita.gr


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons