Τα αβοκάντο στη «μάχη» κατά του καρκίνου

avocado.medium.jpg

Μπαίνει σε σαλάτες, γίνεται ένα πολύ νόστιμο ντιπ που κυριαρχεί στη μεξικάνικη κουζίνα, το γνωστό πλέον σε όλους «γουακαμόλε» και αποτελεί μια πολύ υγιεινή διατροφική επιλογή, καθώς περιέχει πολύ καλά λιπαρά.

Εκτός όμως από όλα αυτά, που είναι λίγο ή πολύ γνωστά, επιστήμονες υποστηρίζουν τώρα, ότι το αβοκάντο μπορεί να βοηθήσει και στην καταπολέμηση του καρκίνου.

Μια νέα έρευνα αποκάλυψε, ότι τα λιπαρά από το συγκεκριμένο φρούτο μπορούν να καταπολεμήσουν τη μυελοειδή λευχαιμία, μια σπάνια και θανατηφόρα μορφή καρκίνου.

Μόρια λίπους του αβοκάντο αντιμετωπίζουν τα βλαστικά κύτταρα της λευχαιμίας, τα οποία αποτελούν τη «ρίζα» της ασθένειας αυτής, καθώς μεγαλώνουν σε μη φυσιολογικά κύτταρα του αίματος, αναφέρουν ερευνητές από τον Καναδά.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, υπάρχουν λίγα φάρμακα που μπορούν να «χτυπήσουν» τα βλαστικά κύτταρα της λευχαιμίας.

Υπό το φως των νέων αυτών ευρημάτων, οι ερευνητές ελπίζουν να δημιουργήσουν ένα φάρμακο με βάση το αβοκάντο, το οποίο –όπως λένε- θα μπορούσε μια μέρα να αυξήσει σημαντικά το προσδόκιμο ζωής και την ποιότητα ζωής των ασθενών που πάσχουν από αυτή τη μορφή καρκίνου.

Η μυελοειδής λευχαιμία αποβαίνει μοιραία μέσα σε μια πενταετία από τη διάγνωση για το 90% των ανθρώπων ηλικίας άνω των 65 ετών, αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail.

Στους υγιείς ανθρώπους, τα βλαστικά κύτταρα στο μυελό των οστών χωρίζονται αναπτύσσονται σχηματίζοντας πλήρως ανεπτυγμένα, ώριμα ερυθρά αιμοσφαίρια, αιμοπετάλια και λευκά αιμοσφαίρια. Στους ασθενείς με οξεία μυελογενή λευχαιμία, αυτή η διαδικασία δε λειτουργεί σωστά. Αντί να δημιουργούνται υγιή ερυθρά αιμοσφαίρια, σχηματίζονται κύτταρα λευχαιμίας.

Οι επιστήμονες από το πανεπιστήμιο University of Waterloo ανακάλυψαν, ότι τα μόρια των λιπαρών από τα αβοκάντο – avocatin B- μπορούν να σταματήσουν τη διαδικασία αυτή, στοχεύοντας τα βλαστικά κύτταρα και επιτρέποντας την ανάπτυξη υγιών κυττάρων του αίματος.

Τα συμπεράσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Cancer Research.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons