Κουνούπια- τίγρεις εντοπίστηκαν στο Παρίσι

kounoupi.medium.jpg

Ασιατικά κουνούπια- τίγρεις, που μεταφέρουν θανατηφόρες ασθένειες όπως ο δάγκειος πυρετός και η νόσος chikungunya εντοπίστηκαν στο Παρίσι για δεύτερη συνεχή χρονιά, φέτος το καλοκαίρι.

Τα έντομα εντοπίστηκαν από επισκέπτη στο Parc Floral στα ανατολικά της γαλλικής πρωτεύουσας. Οι έλεγχοι που έκανε τοπική υπηρεσία υγείας και οι Αρχές της πόλης επιβεβαίωσαν πως επρόκειτο για ασιατικά κουνούπια- τίγρεις.

Το πάρκο έκλεισε χθες το βράδυ για να γίνει μια επιχείρηση αντιμετώπισης των κουνουπιών. Οι Αρχές ανακοίνωσαν πως η παρουσία των κουνουπιών στο πάρκο ήταν πρόσφατη και περιορισμένη σε λίμνες μακριά από σπίτια.

Το κουνούπι τίγρης, που μπορεί να τσιμπήσει δεκάδες φορές μέσα σε ένα λεπτό και προέρχεται από την Ασία, εντοπίστηκε για πρώτη φορά στο Παρίσι πέρσι, δέκα χρόνια μετά τον τελευταίο εντοπισμό του στη Γαλλία, στα νοτιοανατολικά της χώρας.

Κρούσματα ασθενειών που μεταδίδονται από τσιμπήματα εντόμων όπως τα κουνούπια καταγράφουν αυξητική τάση στην Ευρώπη και την τελευταία δεκαετία εξαπλώθηκαν σε χώρες όπως η Ελλάδα, η Ιταλία και η Γαλλία.

Ωστόσο, όπως σημειώνει το πρακτορείο Reuters δεν έχουν καταγραφεί κρούσματα δάγκειου πυρετού ή νόσου chikungunya στην περιοχή του Παρισιού.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons