Τρόφιμα σύμμαχοι και εχθροί των δοντιών μας

DENTIST-656x410.jpg

Είναι γνωστό ότι η καθημερινή φροντίδα και υγιεινή των δοντιών μας αποτελεί την ασπίδα για τη μακροπρόθεσμη διατήρηση της οδοντικής υγείας.

Ωστόσο, η διατροφή παίζει εξίσου σημαντικό ρόλο καθότι υπάρχουν τρόφιμα που ασκούν προστατευτική δράση και άλλα που είναι επιβλαβή για τα δόντια. Ας δούμε δύο σημαντικούς «διατροφικούς συμμάχους» και δύο «διατροφικούς εχθρούς» για την υγεία των δοντιών μας:

– Τρόφιμα πλούσια σε ζάχαρη: η υπερβολική κατανάλωσή τους μπορεί να οδηγήσει σε τερηδόνα, καθότι η ζάχαρη μπορεί να αποτελέσει το κατάλληλο υπόστρωμα για τον πολλαπλασιασμό βακτηρίων στη στοματική κοιλότητα.

– Όξινα τρόφιμα (ιδίως ροφήματα όπως χυμοί και αναψυκτικά): η υπερβολική κατανάλωσή τους φαίνεται ότι προκαλεί διάβρωση των δοντιών, η οποία αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης τερηδόνας.

– Φρέσκα φρούτα και λαχανικά: εξαιτίας του αυξημένου χρόνου που απαιτείται για τη μάσησή τους, η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών οδηγεί σε αύξηση της παραγωγής σάλιου, η οποία δρα προστατευτικά ως προς την εμφάνιση της τερηδόνας.

– Κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων: τα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι πλούσια σε ασβέστιο, το οποίο αποτελεί δομικό συστατικό των δοντιών. Η καθημερινή κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων τροφοδοτεί τον οργανισμό μας με ασβέστιο.

Η υιοθέτηση μιας υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής φαίνεται επομένως ότι έχει σημαντικά οφέλη και για την υγεία των δοντιών μας.

Πηγή: neadiatrofis.gr


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons