Διαψεύδονται οι φήμες για «λευκά κελιά« στα ψυχιατρεία

andr-656x410.jpg

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Ανδρέας  Ξανθός διαψεύδει κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για την πρόθεση του υπουργείου να δημιουργήσει «λευκά κελιά» για την απομόνωση «επικινδύνων» νοσηλευομένων που πάσχουν ψυχικά, στα δημόσια ψυχιατρεία της χώρας.

Μάλιστα, υποστηρίζει ότι «όχι μόνο ανάλογη πρόθεση δεν υπάρχει, αλλά και το σύνολο του στρατηγικού σχεδιασμού του υπουργείου σχετικά με την ψυχική υγεία βρίσκεται στον αντίποδα μίας κατασταλτικής πολιτικής και στην κατεύθυνση της προάσπισης των δικαιωμάτων των ψυχικά ασθενών».

Από τον Ιούνιο του 2015 έχει συγκροτηθεί στο υπουργείο Υγείας ομάδα εργασίας για την επεξεργασία του στρατηγικού σχεδιασμού για την ψυχική υγεία και όπως αναφέρει ο κ. Ξανθός, μεταξύ άλλων, επεξεργάζεται ένα πλαίσιο θέσεων και κατευθύνσεων σχετικά με τον τρόπο νοσηλείας των ασθενών που νοσηλεύονται υπό το καθεστώς της ακούσιας νοσηλείας και τη λειτουργία των τμημάτων οξέων των ψυχιατρικών κλινικών, «κατευθύνσεις οι οποίες καμία σχέση δεν έχουν βεβαίως με καμία «εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ»».

Όπως σημειώνει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, η απουσία ενός κοινού και συνεκτικού πλαισίου λειτουργίας που να ανταποκρίνεται στις θεραπευτικές ανάγκες του κάθε συγκεκριμένου ακουσίως νοσηλευόμενου ασθενούς, με σεβασμό στα δικαιώματά του και σύμφωνα με τις αρχές της κοινωνικής-κοινοτικής ψυχιατρικής, αναγκάζει συχνά τις επιμέρους νοσηλευτικές μονάδες να καταφεύγουν σε αποσπασματικές λύσεις, προκειμένου να διασφαλίσουν στοιχειωδώς τη ζωή και την ακεραιότητα των ακουσίως νοσηλευόμενων ασθενών, των συνασθενών τους και του προσωπικού.

«Το κενό αυτό έρχεται να καλύψει η προαναγγελθείσα επεξεργασία ενός κοινού πλαισίου αναφοράς, σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας των τμημάτων οξέων των ψυχιατρικών κλινικών», τονίζει ο κ. Ξανθός και προσθέτει: «Η ολοκλήρωση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης παραμένει πρωταρχικός στόχος της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα παρουσιαστούν οι βασικοί άξονες του στρατηγικού σχεδιασμού προς αυτή την κατεύθυνση».

 


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons