Πώς σχετίζεται το σωματικό βάρος με την άνοια

anoia.medium.jpg

Νέα στοιχεία σε σχέση με την απώλεια βάρους που παρατηρείται συχνά σε άτομα με άνοια, με βάση έρευνα του Πανεπιστημίου Bournemouth, παρουσιάστηκαν πρόσφατα στο διεθνές συνέδριο Αλτσχάιμερ.

Η έρευνα αυτή αναφέρθηκε στην σημαντικότητα της παροχής καλής διατροφής και ενυδάτωσης των ατόμων με άνοια που ζουν σε οίκους ευγηρίας. Με βάση τα αποτελέσματα της έρευνας στο συγκεκριμένο πληθυσμό ατόμων με άνοια, φάνηκε να υπάρχει μια διακύμανση τόσο στη πρόσληψη των θερμίδων όσο και των υγρών.

Η ημερήσια πρόσληψη της τροφής κυμάνθηκε από 700 – 3000 θερμίδες με αρκετούς από τους ανθρώπους αυτούς να μην τρώνε αρκετά, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εκπληρώσουν τις καθημερινές τους ανάγκες. Ένα ποσοστό της τάξεως του 40% φάνηκε να χαρακτηρίζεται με μειωμένο σωματικό βάρος. Με ένα ειδικό μηχάνημα εξετάστηκε το σύνολο των ενεργειακών δαπανών, η διάρκεια του ύπνου αλλα και η σωματική δραστηριότητα τους.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι ανάλογα τον ύπνο και τη φυσική δραστηριότητα που είχαν, οι ώρες καθιστικών δραστηριοτήτων μεταβάλλονταν ανάλογα από 6 έως και 23,7 ώρες. Ο επικεφαλής της έρευνας Dr. Jane Murphy, εξηγεί ότι όσο η άνοια προχωράει σε επόμενα στάδια είναι δύσκολο να αναγνωρίσει και να αισθανθεί το ίδιο το άτομο την δίψα και επιπλέον δημιουργούνται δυσκολίες στην κατάποση, στη μάσηση και στο συντονισμό.

Πηγή: neadiatrofis.gr


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons