Εμβόλιο για τα χλαμύδια από επιστήμονες στις ΗΠΑ

laboratory-735x459.jpg

Ερευνητές από τις Ηνωμένες Πολιτείες αναφέρουν, ότι ανέπτυξαν ένα εμβόλιο που μπορεί να προστατέψει ενάντια στα χλαμύδια, το πιο κοινό σεξουαλικά μεταδιδόμενο νόσημα στον κόσμο.

Από το 1960, όταν είχε γίνει μια αποτυχημένη προσπάθεια δημιουργίας ενός εμβολίου για τα χλαμύδια που έκανε μερικούς ανθρώπους πιο ευάλωτους στη μόλυνση, δεν είχαν ξαναγίνει δοκιμές για τη δημιουργία ενός τέτοιου εμβολίου, αναφέρει δημοσίευμα του βρετανικού Independent.

Μια ομάδα επιστημόνων όμως από την ιατρική σχολή του Χάρβαρντ, πιστεύουν ότι έχουν βρει για ποιο λόγο δε λειτούργησε το παλιό εμβόλιο και υποστηρίζουν πως έχουν ξεπεράσει το πρόβλημα, δημιουργώντας ένα εμβόλιο το οποίο σε πειράματα που έγιναν σε ποντίκια, παρήγαγε κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος απαραίτητα για την προστασία έναντι της μόλυνσης.

Τα χλαμύδια είναι μια πολύ κοινή κατάσταση, η οποία επηρεάζει περίπου 100 εκατ. ανθρώπους κάθε χρόνο σε όλον τον κόσμο. Στους μισούς άντρες και το 70-80% των γυναικών που κολλάνε, δεν εμφανίζονται συμπτώματα. Όμως σε ορισμένους εμφανίζεται πόνος, ενώ αν δε θεραπευτεί η μόλυνση μπορεί να προκαλέσει και στειρότητα.

Αποτελεί μεγαλύτερο πρόβλημα στις αναπτυσσόμενες χώρες, όπου οι συνθήκες υγιεινής και οι υποδομές είναι κακές και όπου τα βακτήρια προκαλούν την εμφάνιση της μόλυνσης chlamydia trachomatis, η οποία μπορεί να μεταδοθεί μέσω της προσωπικής επαφής αλλά και από τις μύγες, μολύνοντας ανθρώπους μέσω των ματιών και προκαλώντας μια κατάσταση που ονομάζεται τράχωμα – η μεγαλύτερη αποτρέψιμη αιτία τύφλωσης στον κόσμο.

Το νέο αυτό εμβόλιο προς το παρόν έχει λειτουργήσει σε ποντίκια, όμως οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι τα αποτελέσματα ήταν πολύ ενθαρρυντικά και πως ήταν αποτελεσματικό σε μια σειρά από διαφορετικά στελέχη.

Το εμβόλιο που ανέπτυξαν οι επιστήμονες από το Χάρβαρντ χορηγείται σε περιοχές με βλεννογόνους, όπως η μύτη ή κάτω από τη γλώσσα, με τη χρήση νανοσωματιδίων που είναι αρκετά μικρά για να ταξιδέψουν στους λεμφαδένες, παράγοντας μια ανοσολογική απόκριση η οποία μπορεί να εξαπλωθεί σε άλλα μέρη του σώματος.

Τα συμπεράσματα της μελέτης τους δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό Science.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons