Η κλιματική αλλαγή επηρεάζει το βάρος των βρεφών

brefi.medium.jpg

Η κλιματική αλλαγή πέρα από τις επιπτώσεις που έχει στο περιβάλλον γύρω μας, επηρεάζει ακόμη και το βάρος των… βρεφών.

Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται μια ομάδα επιστημόνων, οι οποίοι ανακάλυψαν την ύπαρξη μιας σχέσης ανάμεσα στη θερμοκρασία του περιβάλλοντος και το βάρος των βρεφών κατά τη γέννησή τους.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν, ότι η έκθεση σε υψηλές θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αυξάνει τον κίνδυνο να γεννηθούν μικρά μωρά. Σύμφωνα με όσα αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail, η μελέτη αυτή αναφέρεται στις ανησυχητικές συνέπειες για τις εγκύους, από τους καύσωνες και υπαινίσσεται ότι δραματική υπερθέρμανση του πλανήτη μπορεί να οδηγήσει μακροπρόθεσμα σε λιγότερο υγιή μωρά.

Ερευνητές από το ισραηλινό πανεπιστήμιο Ben-Gurion University of the Negev και το αμερικανικό πανεπιστήμιο Χάρβαρντ μελέτησαν τη σχέση ανάμεσα στο βάρος κατά τη γέννηση και τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης στη Μασαχουσέτη, κατά τα έτη 2000-2008.

«Βρήκαμε, ότι η έκθεση στην υψηλή θερμοκρασία του αέρα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αυξάνει τον κίνδυνο χαμηλού σωματικού βάρους κατά τη γέννηση και μπορεί να προκαλέσει πρόωρο τοκετό» εξήγησε ο Dr Itali Kloog από το BGU. «Μια αύξηση 8,5 °C στο τελευταίο τρίμηνο της μέσης έκθεσης, συνδέθηκε με 17 γραμμάρια μείωση στο σωματικό βάρος των μωρών που γεννιούνται τελειόμηνα, έχοντας λάβει υπόψη άλλους παράγοντες κινδύνου».

Για τις ανάγκες του πειράματός τους, οι ερευνητές ανέπτυξαν ένα μοντέλο «υψηλής ανάλυσης-εκτίμησης της θερμοκρασίας του αέρα» για να προβλέψουν την ημερήσια θερμοκρασία του αέρα σε περιοχές. Αυτό τους βοήθησε να αναλύσουν πώς εκτίθεντο οι γυναίκες σε διαφορετικές θερμοκρασίες, από την ημερομηνία της σύλληψης μέχρι τη γέννηση των μωρών τους.

Τα συμπεράσματα της μελέτης δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Environmental Health Perspectives και σύμφωνα με τον Dr Kloog είναι σημαντικά, λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

«Με την αύξηση της μέσης θερμοκρασίας της ατμόσφαιρας τον τελευταίο αιώνα και τις συνεχιζόμενες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, απαιτείται να επιστήσουμε την προσοχή μας στις επιδράσεις της υπερθέρμανσης» είπε ο ίδιος.

Μια έρευνα που είχε δημοσιευτεί τον Απρίλιο από την Κινεζική Ακαδημία Ερευνών Επιστημών Περιβαλλοντικής Υγείας, προειδοποιούσε ότι τα υψηλά επίπεδα μόλυνσης μπορεί να επηρεάσουν την ανάπτυξη των εμβρύων.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons