Ποτάμι: Η κυβέρνηση να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα του ΕΟΠΥΥ

Καλείται το υπουργείο Υγείας «να σταματήσει να οραματίζεται, να παίζει με τους διοικητές των νοσοκομείων και να σκιαμαχεί για την τιμή των φαρμάκων»Κριτική στο υπουργείο Υγείας για τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται το θέμα του ΕΟΠΥΥ, ασκεί σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Κωνσταντίνος Μπαργιώτας, Βουλευτής Λάρισας και Πολιτικός Υπεύθυνος του Τομέα Υγείας, στο Ποτάμι.Ο ίδιος καλεί το υπουργείο Υγείας «να σταματήσει να οραματίζεται, να παίζει με τους διοικητές των νοσοκομείων και να σκιαμαχεί για την τιμή των φαρμάκων».Όπως τονίζει είναι καιρός να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα του ΕΣΥ και του ΕΟΠΥΥ, προσθέτοντας ότι μπορεί να κάνει την αρχή από την μερική έστω εξόφληση των οφειλών του ΕΟΠΥΥ.
Ο κ. Μπαργιώτας επισημαίνει ότι στο σχέδιο για την πρωτοβάθμια υγεία που εκπονήθηκε περιγράφεται ένα φαραωνικό, αμιγώς κρατικό σύστημα που προϋποθέτει τουλάχιστον σαράντα χιλιάδες διορισμούς και μερικά δισεκατομμύρια σε εγκαταστάσεις και εξοπλισμό.
«Πενήντα εννέα σελίδες καθαρής ουτοπίας χωρίς την παραμικρή αναφορά στο κόστος. Η λέξη κόστος δεν υπάρχει. Πουθενά! Ούτε μια φορά» υπογραμμίζει.
«Στο μεταξύ, στον πραγματικό κόσμο, το δίκτυο των συμβεβλημένων γιατρών του ΕΟΠΥΥ περνά σε επίσχεση εργασίας επειδή οι γιατροί είναι απλήρωτοι για μήνες ή και για χρόνια ακόμα, καθώς, όπως φαίνεται, το Υπουργείο εκτός από εκστασιασμένο με το όραμα μιας πανάκριβης, κρατικοδίαιτης Βαβέλ, είναι επίσης -φευ- άφραγκο.
Και, όντας εκστασιασμένο, αδυνατεί να αντιληφθεί την τραγική πραγματικότητα.
Οι ιδιώτες συμβεβλημένοι Ιατροί του ΕΟΠΥΥ έχουν ήδη πληρώσει φόρο έναντι των οφειλομένων, συντηρούν πανάκριβο εξοπλισμό, εγκαταστάσεις και προσωπικό όντες απλήρωτοι και όπως όλοι οι υπόλοιποι ιδιώτες που είχαν και έχουν την ατυχία να έχουν παρτίδες με το αυτό το δημόσιο ατενίζουν με απόγνωση την επερχόμενη καταστροφή, έχοντας απέναντι τους μια κυβερνητική μηχανή που φαίνεται πως η καταστροφή του ιδιωτικού τομέα δεν την ενοχλεί, αν δεν την επιδιώκει κιόλας» υποστηρίζει.


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons