Η χαμηλή τεστοστερόνη συνδέεται με την κατάθλιψη

man1.jpg

Οι άνδρες που έχουν χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης είναι πιο πιθανό να έρθουν αντιμέτωποι με την κατάθλιψη, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει μια νέα έρευνα.

Οι άντρες που απευθύνθηκαν σε κάποιο ειδικό, επειδή αντιμετώπιζαν προβλήματα με τα επίπεδα των ορμονών τους εμφάνιζαν πολύ υψηλότερα ποσοστά ψυχικών ασθενειών από το γενικό πληθυσμό, αναφέρει η έρευνα.

Κανονικά, τα επίπεδα τεστοστερόνης κορυφώνονται στους άντρες περίπου στην ηλικία των 20 ετών και στη συνέχεια μειώνονται σταδιακά.

Μια πτώση στα επίπεδα τεστοστερόνης μπορεί να προκαλέσει κατάθλιψη, απώλεια της σεξουαλικής ορμής, στυτική δυσλειτουργία, αυξημένη εφίδρωση, ευερεθιστότητα και εξάψεις σε κάποιους άντρες.

Ακόμη, μπορεί να προκαλέσει εναλλαγές στη διάθεση, απώλεια μυϊκής μάζας και την ανακατανομή του λίπους –που μπορεί να προκαλέσει την εμφάνιση μεγάλης κοιλιάς ή «ανδρικού στήθους».

Την έρευνα διεξήγαγαν ερευνητές από το πανεπιστήμιο Τζορτζ Ουάσινγκτον, με επικεφαλής τον Dr Michael Irwig.

Σε αυτή συμμετείχαν 200 ενήλικες άντρες, ηλικίας 20-77 ετών (μέσος όρος ηλικίας 48 έτη). Οι ερευνητές βρήκαν ότι το 56% των συμμετεχόντων είχαν κατάθλιψη ή καταθλιπτικά συμπτώματα. Επιπλέον, το ένα τέταρτο των ανδρών που συμμετείχαν στην έρευνα ελάμβαναν αντικαταθλιπτικά -αυτοί οι άντρες εμφάνιζαν υψηλότερα ποσοστά παχυσαρκίας και μικρότερα ποσοστά σωματικής δραστηριότητας.

Τα πιο κοινά συμπτώματα των χαμηλών επιπέδων τεστοστερόνης ήταν η στυτική δυσλειτουργία, η μειωμένη λίμπιντο, οι λιγότερες πρωινές στύσεις, χαμηλά επίπεδα ενέργειας και οι διαταραχές ύπνου. Τα συμπεράσματα της μελέτης δημοσιεύτηκαν στο διαδίκτυο στο Journal of Sexual Medicine.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons