Ένας ακόμη μύθος για το αδυνάτισμα καταρρίπτεται

DIAITA-656x410.jpg

Πολλά άτομα που επιθυμούν να χάσουν βάρος θεωρούν ότι δεν πρέπει να καταναλώνουν σνακ (δεκατιανό και απογευματινό) ανάμεσα στα κυρίως γεύματά τους (πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό), δεδομένου ότι με αυτόν τον τρόπο «γλιτώνουν θερμίδες» και μπορούν να ενισχύσουν την απώλεια βάρους.

Τα αποτελέσματα πολλών μελετών έρχονται να καταρρίψουν αυτόν το μύθο, δείχνοντας ότι η κατανάλωση ενδιάμεσων μικρογευμάτων μπορεί και πρέπει να εντάσσεται στο πλαίσιο ενός ισορροπημένου διαιτολογίου. Συγκεκριμένα, έχει παρατηρηθεί ότι τα υγιεινά σνακ συμβάλλουν στον έλεγχο των θερμίδων που προσλαμβάνονται ημερησίως, καθότι αποτρέπουν την ανεξέλεγκτη πείνα που παρατηρείται όταν η χρονική απόσταση των κυρίως γευμάτων είναι μεγάλη. Επιπρόσθετα, η κατανάλωση υγιεινών σνακ στο δεκατιανό και στο απογευματινό τροφοδοτεί τον οργανισμό με πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνες, μέταλλα, φυτικές ίνες και νερό, τα οποία είναι απαραίτητα για την ομαλή λειτουργία του.

Συμπερασματικά, η κατανάλωση υγιεινών σνακ αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι μιας ισορροπημένης διατροφής και δεν πρέπει να παραλείπεται. Μερικές ιδέες υγιεινών σνακ είναι οι εξής:

– 1-2 φρέσκα φρούτα εποχής

– Ένα τοστ με δύο φέτες ψωμί ολικής άλεσης, τυρί χαμηλών λιπαρών και λαχανικά

– Ένα γιαούρτι χαμηλών λιπαρών με ένα φρούτο

Πηγή: neadiatrofis.gr


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons