Εξετάσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ σε ασυνόδευτα ανήλικα προσφυγόπουλα

re.medium.jpg

Ιατρικό έλεγχο σε 49 ασυνόδευτα ανήλικα, που βρίσκονται στο Προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης στην Αμυγδαλέζα, διενεργεί κινητή μονάδα του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).

Σκοπός του ΚΕΕΛΠΝΟ είναι «η άμεση απελευθέρωση των παιδιών και η μεταφορά τους σε δομές φιλοξενίας ή η εκούσια επιστροφή στη χώρα προέλευσης». Το υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση βρίσκεται σε εγρήγορση για την υγειονομική περίθαλψη των προσφύγων και έχει προβεί προς την κατεύθυνση αυτή στις απαραίτητες ενέργειες.

Με τη συνεργασία των συναρμόδιων φορέων έχουν πραγματοποιηθεί επισκέψεις και καταγραφή υγειονομικών συνθηκών και αναγκών τόσο στην Αμυγδαλέζα όσο και στη Διεύθυνση Αλλοδαπών στον Ταύρο, ενώ και τα δύο Κέντρα έχουν καλυφθεί με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του ΚΕΕΛΠΝΟ σε ημερήσια βάση.

Επίσης, οι υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας συμμετείχαν στη μεταφορά των προσφύγων στον Ελαιώνα, εξέδωσαν εγκύκλιο προς τα νοσοκομεία της 1ης και 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας για δωρεάν εξετάσεις , στελέχωσαν, μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ, το ιατρείο στον Ελαιώνα, το οποίο διαθέτει φαρμακείο, δύο κρεβάτια εξέτασης και βιβλιάρια Υγείας και Εμβολιασμών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, ήδη υπάρχουν δύο οκτάωρες βάρδιες και πολύ σύντομα, η λειτουργία του ιατρείου θα είναι 24ωρη. Επίσης, σε συνεργασία με την Υπηρεσία Πρώτης Υποδοχής, οργάνωσε την επί τόπου αποστολή κινητής μονάδας για την ταυτοποίηση και μεταφορά ασυνόδευτων ανηλίκων σε δομές φιλοξενίας και διέθεσε το κτίριο «ΠΙΚΠΑ» του κρατικού θεραπευτηρίου Λέρου το οποίο σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης μετατρέπεται σε ανοιχτή δομή υποδοχής για τη στέγαση των προσφύγων που παραμένουν στο νησί.

 


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons