Η ατμοσφαιρική ρύπανση σκοτώνει τέσσερις χιλιάδες ανθρώπους την ημέρα στην Κίνα!

chinaaie.medium.jpg

Τη σοβαρότητα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην Κίνα και τις επιπτώσεις της στον πληθυσμό καταγράφει νέα έρευνα, σύμφωνα με την οποία τέσσερις χιλιάδες άνθρωποι την ημέρα χάνουν εξαιτίας της ρύπανσης τη ζωή τους και σε αυτήν οφείλεται ένας στους έξι πρόωρους θανάτους στην πολυπληθέστερη χώρα στον κόσμο.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Berkeley υπολόγισαν πως περίπου 1,6 εκατομμύρια Κινέζοι πεθαίνουν κάθε χρόνο από ασθένειες που συνδέονται με την καρδιά, τους πνεύμονες και από εγκεφαλικά που συνδέονται με τον επικίνδυνα μολυσμένο αέρα.

Παλαιότερες μελέτες προσδιόριζαν τους νεκρούς από την ατμοσφαιρική ρύπανση από ένα έως δύο εκατομμύρια αλλά αυτή είναι η πρώτη μελέτη που χρησιμοποιεί για τους υπολογισμούς της τα τελευταία στοιχεία για τη ρύπανση της ατμόσφαιρας.

Η έρευνα, που θα δημοσιευτεί στην επιθεώρηση PLOS One, επιρρίπτει ευθύνες στις εκπομπές από την καύση άνθρακα, τόσο για την παραγωγή ηλεκτρισμού όσο για τη θέρμανση των σπιτιών.

Ο επικεφαλής των ερευνητών Robert Rohde εξήγησε πως το 38% των Κινέζων ζουν σε περιοχές όπου η ατμόσφαιρα χαρακτηρίζεται μακροπρόθεσμα ανθυγιεινή. «Είναι ένα πολύ μεγάλο ποσοστό», τόνισε, «το χειρότερο κομμάτι καταγράφεται βορειοδυτικά του Πεκίνου».

 

 

 


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons