Μια κατηγορία ανθρώπων που δεν πρέπει να πίνει πολύ νερό

nero1-656x410.jpg

Οι ασθενείς με χρόνια νεφρική ανεπάρκεια που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση είναι υποχρεωμένοι να ελέγχουν καθημερινά την ποσότητα υγρών που προσλαμβάνουν, δεδομένου ότι δεν μπορούν να τα αποβάλλουν μέσω των ούρων.

Ο περιορισμός της κατανάλωσης υγρών αποτελεί ένα κομβικό και ταυτόχρονα δύσκολο μέρος της διατροφής των αιμοκαθαρόμενων ασθενών. Ως εκ τούτου, απαιτούνται «έξυπνες» στρατηγικές ώστε να ικανοποιηθεί το αίσθημα της δίψας αλλά παράλληλα να αποφευχθεί και η πρόσληψη μεγάλου φορτίου υγρών.

Μερικές πρακτικές διατροφικές οδηγίες για αυτό το σκοπό παρατίθενται παρακάτω:

• Προτείνεται να χρησιμοποιούνται παγάκια αντί να καταναλώνεται νερό από το ποτήρι.

• Προτείνεται η χρήση δοσομετρικών ισοθερμικών δοχείων όπου θα προστίθεται στην αρχή της ημέρας η συνολική επιτρεπόμενη ποσότητα νερού και με αυτόν τον τρόπο ο ασθενής θα μπορεί να έχει καλύτερο έλεγχο της ποσότητας υγρών που έχει καταναλώσει κάθε χρονική στιγμή.

• Συστήνεται η αποφυγή αλμυρών, γλυκών ή άλλων τροφίμων που ενισχύουν το αίσθημα της δίψας και μπορεί να οδηγήσουν σε υπέρμετρη κατανάλωση υγρών.

Σε κάθε περίπτωση, ένας αιμοκαθαρόμενος ασθενής θα πρέπει πάντα να συμβουλεύεται τον επιβλέποντα ιατρό ώστε σε κάθε νέα συνεδρία να μην έχει μεγάλες αποκλίσεις από τους στόχους που ορίζονται βάσει του ξηρού του βάρους.

Πηγή: neadiatrofis.gr


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons