Διατροφή για να νικήσετε τα φουσκώματα

fousk.medium.jpg

Οι όροι τυμπανισμός και μετεωρισμός, αν και αφορούν δύο διαφορετικά συμπτώματα, στην πραγματικότητα χρησιμοποιούνται για να περιγράψουν ένα ευρύτερο αίσθημα δυσφορίας, το οποίο χαρακτηρίζεται από αυξημένη παρουσία αερίων στον πεπτικό σωλήνα. Η εμφάνιση των παραπάνω συμπτωμάτων μπορεί να οφείλεται σε διάφορους λόγους, μεταξύ των οποίων οι διατροφικές συνήθειες και ορισμένες λειτουργικές διαταραχές του γαστρεντερικού συστήματος. Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για μια κατάσταση που προκαλεί ενόχληση, πόνο ή και αμηχανία στο άτομο, επηρεάζοντας αρνητικά την ποιότητα ζωής του.

Παρακάτω θα βρείτε μερικές συμβουλές που μπορούν να προσφέρουν ανακούφιση, περιορίζοντας την παραγωγή αερίων:

– Αποφύγετε ή περιορίστε την κατανάλωση τροφίμων που συμβάλλουν στην αύξηση της παραγωγής αερίων από το έντερο. Σε αυτά περιλαμβάνονται τα κραμβοειδή λαχανικά (μπρόκολο, κουνουπίδι, λάχανο, λαχανάκια Βρυξελλών), τα φασόλια, το κρεμμύδι και το πίτουρο που περιέχεται σε δημητριακά ολικής άλεσης και προϊόντα τους.

– Εντοπίστε τρόφιμα που πιθανόν να επιδεινώνουν το πρόβλημα και δοκιμάστε να τα αποκλείσετε από τη διατροφή σας, προκειμένου να ελέγξετε εάν υπάρχει βελτίωση. Στη συνέχεια μπορείτε να επανεντάξετε ένα-ένα τα εν λόγω τρόφιμα στο διαιτολόγιό σας, ώστε να διαπιστώσετε εάν οι ενοχλήσεις οφείλονται σε όλα ή σε κάποια από αυτά.

– Ελέγξτε το ενδεχόμενο δυσανεξίας στη λακτόζη. Σε τέτοια περίπτωση, θα πρέπει να περιορίσετε την κατανάλωση προϊόντων που περιέχουν λακτόζη, σε βαθμό που εξαρτάται από την ανοχή σας σε αυτή.

– Φροντίστε για την καθημερινή επαρκή πρόσληψη φυτικών ινών και υγρών ώστε να διασφαλίσετε την καλή λειτουργία του εντέρου και την πρόληψη της δυσκοιλιότητας, η οποία συχνά συμβάλλει στην επιδείνωση των συμπτωμάτων.

– Περιορίστε την κατάποση μεγάλων ποσοτήτων αέρα, τρώγοντας αργά και μασώντας καλά την τροφή, με κλειστό το στόμα και αποφεύγοντας τη συζήτηση κατά τη διάρκεια του γεύματος. Επιπλέον, αποφύγετε την κατανάλωση ροφημάτων με καλαμάκι.

– Αποφύγετε ή περιορίστε την κατανάλωση αναψυκτικών και ανθρακούχων ροφημάτων, καθώς και προϊόντων χωρίς ζάχαρη που περιέχουν σορβιτόλη, μαννιτόλη ή ξυλιτόλη.

Πηγή: neadiatrofis.gr


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons