Έμφυτο το αίσθημα δικαίου στα παιδιά

kids-735x459.jpg

Ακόμη και τα παιδιά προσχολικής ηλικίας γνωρίζουν το «χρυσό κανόνα». Με απλά λόγια το αίσθημα δικαίου.

«Χρυσός Κανόνας» ονομάζεται η πρακτική αμοιβαιότητας στην ηθική συμπεριφορά, σύμφωνα με την οποία «κάνουμε στους άλλους αυτά που θέλουμε και εμείς να μας κάνουν αυτοί», ή αλλιώς «δεν κάνουμε στους άλλους αυτά που δε θέλουμε να κάνουν οι άλλοι σε εμάς». Με κάποια παρόμοια μορφή, ο χρυσός κανόνας εκφράζεται λίγο ως πολύ στις περισσότερες θρησκείες και φιλοσοφικές τάσεις, ενώ με τον όρο αυτό εμφανίζεται από το 1670. (Πηγή: Wikipedia)

Σύμφωνα με δημοσίευμα του LiveScience, που επικαλείται μια έρευνα του πανεπιστημίου του Μάνστεστερ, όταν παιδιά ηλικίας 3 ετών παρακολούθησαν κουκλοθέατρο με τις μαριονέτες να κλέβουν η μία από την άλλη, ήθελαν να επιστρέψουν τα κλεμμένα αντικείμενα στο θύμα.

Μάλιστα, η αντίδρασή τους ήταν η ίδια είτε η μαριονέτα είχε πάρει κάτι από αυτά προσωπικά ή από κάποια άλλη μαριονέτα, διαπίστωσαν οι ερευνητές.

«Από πολύ μικρή ηλικία, τα παιδιά έχουν ένα αίσθημα δικαίου, με την έννοια ότι θα συμπεριφέρονται στους άλλους όπως θα περίμεναν να τους συμπεριφερθεί κάποιος άλλος» ανέφερε ο Keith Jensen, ένας εκ των συγγραφέων της μελέτης και καθηγητής ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ.

Όμως, σύμφωνα με τους ερευνητές, σε αντίθεση με τους ενήλικες, τα παιδιά δε εμφανίζονται το ίδιο πρόθυμα να προβούν σε τιμωρία. Αντίθετα, προτιμούν να παρηγορούν το θύμα, επιστρέφοντας τα απολεσθέντα και κλαπέντα αντικείμενα.

Τα συμπεράσματα της μελέτης δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Current Biology.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons