Πώς το πρόχειρο φαγητό μας ξεγελά και μας ρίχνει στην υπερφαγία

junk-food.medium.jpg

Η κατανάλωση πολλών και πολύ λιπαρών τροφίμων προκαλεί βλάβες στα νευρικά κύτταρα που βρίσκονται στο στομάχι και τα οποία δίνουν στον εγκέφαλο το σήμα του κορεσμού.

Αυτό πιστεύει μια ομάδα αμερικανών επιστημόνων, σύμφωνα με τους οποίους η υιοθέτηση ενός ανθυγιεινού διατροφικού προγράμματος μπορεί να αλλάξει την ισορροπία των βακτηρίων στο έντερο -ενθαρρύνοντας τον πολλαπλασιασμό εκείνων που ευδοκιμούν στο λίπος και σκοτώνοντας εκείνα που προτιμούν τις πιο υγιεινές τροφές.

Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε φλεγμονές των νεύρων, με αποτέλεσμα ο εγκέφαλος να μην λαμβάνει πια τα σήματα του κορεσμού, αναφέρουν σε μια πρόσφατη έρευνα.

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Τζόρτζια διεξήγαγαν έρευνες σε ποντίκια και βρήκαν, ότι η δίαιτα πλούσια σε λιπαρά αλλοίωνε τον εγκέφαλό τους.

«Όταν αλλάξαμε τη διατροφή των ποντικιών και προσθέσαμε πολλά λιπαρά, διαπιστώσαμε μια αναδιοργάνωση των εγκεφαλικών κυκλωμάτων.  Αυτό προκαλεί φλεγμονές στις περιοχές του εγκεφάλου που ευθύνονται για τη διατροφική συμπεριφορά» εξήγησε ο Dr Krzystof Czaja, λέγοντας πως τα αναδιοργανωμένα κυκλώματα και οι φλεγμονές μπορεί να τροποποιούν τη σηματοδότηση του αισθήματος του κορεσμού.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε «προβλήματα επικοινωνίας μεταξύ εντέρων-εγκεφάλου», με αποτέλεσμα το άτομο να αισθάνεται πείνα, παρότι έχει φάει αρκετά. Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail, οι επιστήμονες δεν έχουν καταλήξει αν αυτή η αλλαγή είναι μόνιμη.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons