Ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του Ν.Τ. Σάμου της ΑΔΕΔΥ

Οι αντιπρόσωποι της Εκλογοαπολογιστής Γενικής Συνέλευσης του Νομαρχιακού Τμήματος Σάμου της ΑΔΕΔΥ διαπιστώνουμε ότι η αντεργατική επίθεση του κεφαλαίου μεγαλώνει για τους εργαζόμενους του δημοσίου τομέα, καθώς και για το σύνολο της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

Αρκετά μάτωσαν και πλήρωσαν οι εργαζόμενοι όλα αυτά τα χρόνια για τα κέρδη της πλουτοκρατίας και τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Ο λαός πρέπει να πάρει την υπόθεση στα χέρια του. Να πει όχι στα μνημόνια διαρκείας και στα μέτρα πτώχευσης του λαού.

Αυτές τις μέρες η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καλεί το λαό να διαλέξει ανάμεσα στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη με το δημοψήφισμα. Δηλαδή καλεί τους εργαζόμενους να παραμείνουν μέσα στα πλαίσια της καπιταλιστικής βαρβαρότητας και να διαλέξουν ποιος θα ναι ο δήμιος του που θα κρατάει το σχοινί για να τους κρεμάσουν.

Ουσιαστικά καλεί το λαό να εγκρίνει τη δική της πρόταση προς τους δανειστές, η οποία είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος. Εξαπατά το λαό για να συναινέσει στους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς της. Τον κοροϊδεύει λέγοντας ότι εντός της Ε.Ε. και της καπιταλιστικής ανάπτυξης υπάρχει λύση προς όφελος του λαού. Και τα άλλα κόμματα της αστικής αντιπολίτευσης και του ευρωμονόδρομου εξαπατούν το λαό με άλλον τρόπο, πχ με την κινδυνολογία σε σχέση με το κάλπικο δίλημμα «ευρώ ή δραχμή», που απασχολεί τμήματα του κεφαλαίου και όχι του λαό.

Η Γ.Σ. των αντιπροσώπων απορρίπτουμε και καταγγέλλουμε τόσο την πρόταση των ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ όσο και την πρόταση της κυβέρνησης, γιατί και οι δύο περιέχουν βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα, που θα έρθουν να προστεθούν στα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους, που ήδη υπάρχουν και παραμένουν άθικτα.

Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα πρέπει τώρα να σηκώσουν το ανάστημά τους και να εκφράσουν με όλα τα μέσα την αντίθεσή τους στην Ε.Ε. και τα μνημόνια διαρκείας που αυτή προτείνει. Με το νέο μνημόνιο που φέρνει η συγκυβέρνηση επιτίθεται ωμά στους εργαζόμενους και στα λαϊκά συμφέροντα.

Και οι δύο προτάσεις εμπεριέχουν νέα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα. Οι αυξήσεις στους έμμεσους φόρους, οι ιδιωτικοποιήσεις, οι αυξήσεις εισφορών σε μισθούς και συντάξεις οδηγούν σε νέες μεγάλες απώλειες στο ήδη πετσοκομμένο λαϊκό εισόδημα και τα εναπομείναντα δικαιώματα των εργαζομένων και στο Δημόσιο. Η φοροκαταιγίδα, μαζί με τη διατήρηση των προηγούμενων φόρων, όπως ο ΕΝΦΙΑ, αφορά κυρίως τη μεγάλη αύξηση του ΦΠΑ στη λαϊκή κατανάλωση και την εισφορά αλληλεγγύης που θα πλήξουν τις λαϊκές οικογένειες.

Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και συνολικά ο λαός πρέπει να απορρίψουν τα ψεύτικα διλήμματα ενόψει του δημοψηφίσματος. Να μην εγκαταλείψει ο λαός τα αιτήματα που είχε όπως την κατάργηση των μνημονίων και την ανάκτηση των απωλειών. Η απάντηση των εργαζόμενων θα πρέπει να είναι: όχι στις προτάσεις για συμφωνία των θεσμών και της κυβέρνησης – αποδέσμευση τώρα από τη λυκοσυμμαχία της Ε.Ε., κατάργηση όλων των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων.

Καλούμε τα σωματεία και τους εργαζόμενους να μπουν στον αγώνα και να δείξουν τη δύναμή τους. Να παλέψουν οργανωμένα και μαζικά να αποτρέψουν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα. Να παλέψουν για ανάκτηση των απωλειών, για αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, για να καταργηθούν όλοι οι αντιλαϊκοί νόμοι. Να παλέψουν για να ανοίξουν το δρόμο για να οικοδομήσουν τη δική τους οικονομία και κοινωνία. Μια οικονομία που θα αξιοποιεί τις πλουτοπαραγωγικές δυνατότητες της χώρας και θα παράγει για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, με το λαό πρωταγωνιστή και κυρίαρχο στον πλούτου που θα παράγει.

 

Σάμος, 28-06-2015



πηγή: alfavita.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons