«Ζωή κ@@@@λα, η Ελλάδα πάνω απ'όλα»

"ΠΑΣΠ, ΕΑΑΚ και ΠΚΣ όλους σας γαμάει η ΔΑΠ ΝΔΦΚ" ήταν ένα από τα κυρίαρχα συνθήματα της Φοιτητικής παράταξης της Νέας Δημοκρατίας στα πανεπιστήμια. Μαζί με κραυγές α και ου, "πασπίτη κάτσε στην π@@@σα μου επάνω παιδί του τάδε είμαι και ότι θέλω κάνω" και άλλα τέτοια συνθέτουν εικόνες από το ήθος, την αισθητική και τη φυσιογνωμία αυτού που λέμε "ΔΑΠΙΤΗ",  που οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι είναι κάτι αρκετά μαζικό. Ακόμα και μετά από χρόνια μνημονίου η λογική του οχαδερφισμού, του γλειψίματος στον καθηγητή,  οι πελατειακές σχέσεις της ξεφτίλας ( αυτές για να πάρεις έστω και μια σημείωση), η κοινωνική, πολιτική και πολιτισμική παρακμή είναι κάτι παραπάνω από υπαρκτά φαινόμενα στους κόλπους της νεολαίας.

Γιατί όμως τα θυμήθηκα όλα αυτά; 

Οι φοιτητικές εκλογές πέρασαν, ο "ακομμάτιστος" φορτσάκης αποκαλύφθηκε ότι δεν ήταν και τόσο, και η αλήθεια είναι ότι έχω χρόνια να πάω σε φοιτητική συνέλευση.

Τα θυμήθηκα γιατί άνοιξα την τηλεόραση. Είδατε πάντα η τηλεόραση είναι το πρόβλημα, ιδίως όταν την ανοίγεις! 

Ανοίγοντας την  λοιπόν  είδα τις εικόνες από το Σύνταγμα του "Μένουμε Ευρώπη". Ο φόβος η απόγνωση και η καθυστέρηση, ο καριερισμός και η υποταγή, συναντήθηκαν σήμερα με τα πληρωμένα συμφέροντα, τον Μπογδάνο, τον Άδωνι, τον Βενιζέλο, τον Καμίνη, την Λυμπεράκη και τόσους άλλους που για να τους αναφέρεις θα έπρεπε να γράφεις σε κινέζικη εφημερίδα τοίχου για να χωρέσουν. Όλοι αυτοί λοιπόν ντύθηκαν δαπίτες φωνάζοντας έξω από την Βουλή  "Και τώρα μπορείτε να πάνα γ@@@@τε" ή "Ζωή καρ@@@α η Ελλάδα πάνω απ' όλα".

Σωστά δεν το αποτυπώνω; Δεν σου θυμίζει εκείνους τους τύπους και τις τύπισσες που ούρλιαζαν λες και βρίσκονταν  ανάμεσα σε γήπεδο, ερχόμενοι όμως από μπουζούκια. Εκείνους που μετά έμαθες ότι έπιασαν δουλεια σε ενα υπουργείο, υπηρέτησαν στα σύνορα Χολαργού - Αγίας Παρασκεύης και πήραν το πτυχίο εξ'αποστάσεως!

Ίδια εικόνα, που από την αίθουσα 108 του Παντείου Πανεπιστημίου μεταφέρθηκε μετά από χρόνια στο Σύνταγμα φωνάζοντας για άνευ όρων παράδοση στις ορέξεις των δανειστών.

Ας μην μας πιάνουν όμως εφιάλτες μπροστά στον εφιάλτη. Λες και τον βλέπουμε πρώτη φορά. Είναι ο ίδιος που τα ΜΜΕ προβάλλουν σε αντίθεση με αυτούς που αγωνίζονται. Σε αντίθεση με αυτούς που ο φακός τους τοποθετεί στις αθέατες πλευρές της "ενημέρωσης". Σε αντίθεση με αυτούς που όπως έγραψε κάποιος αποφάσισαν πως το να ανταγωνίζονται τον διπλανό τους δεν είναι η ζωή που τους ταιριάζει. Όπως τότε για δημόσια και δωρεάν παιδεία και τώρα ενάντια σε τελεσίγραφα και νέα μνημόνια.

Και τέλος αυτό που ταιριάζει στην περίσταση χωρίς κανέναν ελιτισμό είναι τα λόγια του Άλμπερ Καμύ:

"Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει"

Π.Κ.



πηγή: alfavita.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons