Η εργοδοτική τρομοκρατία στην ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε. δεν θα περάσει

Στις 29/06/2015 οι εργαζόμενοι της βιομηχανίας φαρμάκων ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε. πληροφορήθηκαν από στελέχη της διοίκησης της εταιρείας, ότι η καταβολή του μισθού για το μήνα Ιούνη αναβάλλεται "μέχρι νεωτέρας", εξαιτίας της τραπεζικής αργίας και των "τεχνικών" δυσκολιών, που αυτή προκαλεί, ενόψει του δημοψηφίσματος της ερχόμενης Κυριακής.

Πρόκειται για ολοφάνερη υποκρισία από πλευράς διοίκησης, μιας και πρόκειται για μια εταιρεία οικονομικά εύρωστη και εξαιρετικά κερδοφόρα. Επίσης ας σημειωθεί, ότι κατά την ενημέρωση των εργαζόμενων δεν υπήρξε κάποιος προσχηματικός έστω λόγος που να τεκμηριώνει οικονομικό ή τεχνικό πρόβλημα ως προς την καταβολή των δεδουλευμένων.

Απέναντι στη διαφαινόμενη δυνατότητα του κόσμου της εργασίας και του λαού μας να φωνάξει στο επικείμενο δημοψήφισμα ένα βροντερό ΟΧΙ σε όλα τα παλιά και νέα μνημόνια και τις πολιτικές της ΕΕ, η διοίκηση της μεγαλύτερης ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας επιλέγει να τρομοκρατήσει τους υπαλλήλους της με την εξαγγελία παύσης πληρωμής μισθών. 
Η προσπάθεια αυτή εντάσσεται στον ενορχηστρωμένο πόλεμο εκφοβισμού και χυδαίου εκβιασμού που εξαπολύουν μεγάλα επιχειρηματικά κέντρα και πολυεθνικές ενάντια στη θέληση της κοινωνικής πλειοψηφίας να θέσει το δίκιο της ξανά στο προσκήνιο.
Η δημοκρατία και η ελευθερία για τους εργαζόμενους στη φαρμακοβιομηχανία σταματά στην πύλη των εργοστασίων. Αντίστοιχα περιστατικά σημειώθηκαν και σε άλλες εταιρείες φαρμάκου, με τις διοικήσεις να καλούν-απειλούν τους εργαζόμενους να ψηφίσουν ΝΑΙ στο δημοψήφισμα.
Η επιχείρηση τρομοκρατίας από την πλευρά της εργοδοσίας δεν πρέπει να περάσει. Η απουσία οργανωμένου συνδικαλισμού σε αυτούς τους χώρους εργασίας επιβάλλει την άμεση παρέμβαση του εργατικού κινήματος και των σωματείων, με σκοπό την ενημέρωση και την αλληλεγγύη.

•    Καλούμε τους εργαζόμενους της ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε. και συνολικά του ιδιωτικού τομέα να μην υποκύψουν στις απειλές της εργοδοσίας.

•    Να διαδηλώσουν τις επόμενες μέρες ελεύθερα και δυνατά την άρνηση τους να υποταχθούν στις πολιτικές της ΕΕ και των μνημονίων.

Αριστερή Πρωτοβουλία Τεχνικών Βιομηχανίαςπηγή: alfavita.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons