Είναι τρελοί αυτοί οι Έλληνες

Η επιστολή αυτή απευθύνεται ΜΟΝΟ στους ανθρώπους που η ηθική και η αξιοπρέπειά τους παλεύει με το φόβο.

Αγαπητοί φίλοι

Κάποιες γενιές έχουν το "προνόμιο" να ζουν σημαντικά κομμάτια της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής ιστορίας. Κάποιες έχουν το ακόμα "μεγαλύτερο προνόμιο", με τις αποφάσεις τους, να καθορίζουν την πορεία της ιστορίας. Σε αυτές της γενιές ανήκουν και οι γενιές των σημερινών 20άρηδων, 50άρηδων και 80άρηδων Ελλήνων, που καλούνται να πάρουν σημαντικές αποφάσεις για τις ζωές τους, αποφάσεις που ίσως παίξουν καθοριστικό ρόλο για το μέλλον εκατομμυρίων άλλων ανθρώπων στον πλανήτη.

Πολλοί κατηγορούν τους νεοέλληνες ότι δεν είναι αντάξιοι των αρχαίων προγόνων τους, αλλά και εμείς οι ίδιοι, όταν θίγεται η υπερηφάνεια μας ανατρέχουμε στην αρχαία ιστορία μας. Ήρθαν όμως έτσι τα πράγματα, που πάλι μετά από αιώνες, η παγκόσμια ιστορία έχει μια λευκή σελίδα την οποία πρέπει να γράψουν οι Έλληνες.

2,5 χιλιάδες χρόνια μετά την ιστορική απόφαση του Θεμιστοκλή που απέτρεψε την εξάπλωση των Περσών στην Ευρώπη, καλούμαστε να πάρουμε  μια απόφαση, η οποία, κατά πολλούς, θα επηρεάσει το μέλλον της Ευρώπης.

Έχουμε δύο επιλογές. Τα εγγόνια και τα δισέγγονά μας:

ή θα διαβάζουν στη σελίδα 2015 της Ευρωπαϊκής ιστορίας, ότι μετά από αιώνες ανυπαρξίας και υποταγής, οι Έλληνες, για μια ακόμα φορά απομονωμένοι και με αριθμητικό μειονέκτημα, αλλά με τόλμη και διορατικότητα, άνοιξαν μια χαραμάδα ελπίδας για τους Ευρωπαϊκούς λαούς μέσα στο σκοτάδι του νεοφιλελευθερισμού,

ή θα προσπερνούν βιαστικά αυτή τη σελίδα και θα γυρίζουν, όπως και εμείς, στη σελίδα 480 να ξαναδιαβάσουν τη μάχη της Σαλαμίνας.

Πολλοί από εμάς φοβόμαστε και ιδιαίτερα άνθρωποι που παλεύουν για τη ζωή τους, συνάνθρωποί μας με σοβαρές παθήσεις που παίρνουν ακριβά φάρμακα, μικροί επιχειρηματίες, εργαζόμενοι σε ιδιωτικές επιχειρήσεις οι οποίοι εκβιάζονται από τους εργοδότες να αποφασίσουν το "σωστό" με αντάλλαγμα να μη χάσουν τη δουλειά τους, συνταξιούχοι που "πήραν ένα μάθημα" γιατί επέλεξαν μια μη αποδεκτή (από τους "εταίρους") κυβέρνηση. Αν όμως τώρα ο λαός κάνει πίσω, τότε δεν είχε νόημα η ψήφος που έδωσε στη σημερινή κυβέρνηση στις 25 Ιανουαρίου.

Πολλά ψέματα ακούγονται από τους δανειστές και τους εγχώριους εκπροσώπους τους. Ας μείνουμε όμως στο τι είναι αλήθεια:

 

  • Αλήθεια είναι ότι οι νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις της Ευρώπης δεν μπορούν να ανεχτούν μια αριστερή κυβέρνηση σε ένα κράτος με μια χούφτα ανθρώπους ("είναι τρελοί αυτοί οι Έλληνες" θα έλεγε ο Ιούλιος Καίσαρας στο "Αστερίξ"). Ρισκάρουν δισεκατομμύρια ευρώ, ακόμα και τη διάλυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μόνο και μόνο για να διασπάσουν τον Σύριζα. Φυσικά δεν φοβούνται τον Σύριζα, αλλά τρέμουν στην ιδέα ο μικρός Σύριζα να λειτουργήσει ως η θρυαλλίδα που θα πυροδοτήσει την αμφισβήτηση των σχεδίων τους από τους Ευρωπαϊκούς λαούς.

  • Αλήθεια είναι ότι δεν ξέρουμε οικονομικά τι σημαίνει το ΟΧΙ. Ξέρουμε όμως τι σημαίνει κοινωνικά. Ξέρουμε τι σημαίνει για την εθνική μας κυριαρχία. Και ξέρουμε φυσικά και τι σημαίνει το ΝΑΙ. ΝΑΙ θα υπάρχουν φάρμακα, αλλά δεν θα μπορούμε να τα αγοράσουμε. ΝΑΙ θα παίρνουν οι συνταξιούχοι όλη τη σύνταξή τους από μια ανοικτή τράπεζα, λέγοντας καλημέρα στον ταμία, μόνο που θα είναι όλη κι όλη τα 120 € που μπορούν να κάνουν ανάληψη σήμερα.

 

Δεν είμαι εθνικιστής και το λέω γι αυτούς που θα διαβάσουν βιαστικά τις πρώτες παραγράφους αυτού του κειμένου και θα θελήσουν να αλλοιώσουν το νόημά τους.

Δεν είμαι κινδυνολόγος επειδή αναφέρομαι στη σύνταξη των 120 €. Μπορεί να είναι και μεγαλύτερη, αλλά λέγοντας ΝΑΙ αυτό θα το καθορίζουν πλέον ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ οι δανειστές.

Δεν ανήκω σε καμία συνδικαλιστική οργάνωση και δεν είμαι δεμένος στο άρμα κανενός κόμματος.

Την Κυριακή καθένας ας πράξει αυτό που του επιβάλλει η συνείδησή του και εύχομαι οι συνέπειες του αποτελέσματος να δικαιώσουν την επιλογή του.

Διακουμάκος Γιώργος

 



πηγή: alfavita.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons