Τα 9 μέτρα αλληλεγγύης εν όψει του δημοψηφίσματος

H κυβέρνηση προχωρά σε 9 μέτρα αλληλεγγύης κυρίως για άνεργους και χαμηλοσυνταξιούχους εν όψει κλειστών τραπεζών και δημοψηφίσματος.
Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν περιλαμβάνουν:

1. Δωρεάν μετακίνηση έως τις 6 Ιουλίου όλων των πολιτών με τις αστικές συγκοινωνίες της πρωτεύουσας. Το μέτρο υπολογίζεται ότι θα κοστίσει 4-5 εκατ. ευρώ για όλο το επταήμερο και προβλέπεται να επεκταθεί αν συνεχιστεί η αργία των τραπεζών. Στο μέτρο δεν περιλαμβάνεται ο προαστιακός σιδηρόδρομος και τα τρένα του ΟΣΕ.

2. Μονιμοποίηση του μέτρου της δωρεάν μετακίνησης για όλους τους άνεργους που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ. Εξετάζεται το ενδεχόμενο επέκτασης του μέτρου σε πόλεις που οι μετακινήσεις πραγματοποιούνται από ιδιωτικούς φορείς.

3. Διαγραφή με νομοθετική ρύθμιση όλων των διοικητικών προστίμων που έχουν επιβληθεί, λόγω μη πληρωμής εισιτηρίου ή διοιδίου. Αφορά και περιπτώσεις που έχει  κινηθεί η διαδικασία βεβαίωσης και είσπραξης. "Δεν είναι δυνατό να πληρωθούν από ανέργους πρόστιμα 45.000 ευρώ" δήλωσε ο αν. υπουργός.

4. Κατάργηση των "κεφαλοκυνηγών" που κάνουν ελέγχους σε λεωφορεία και τρόλεϊ, χωρίς να είναι ελεγκτές ενώ εμείβονται με ποσοστά επί των προστίμων.

5. Πάγωμα των διακοπών υδροδότησης από την ΕΥΔΑΠ για τα νοικοκυριά με ληξιπρόθεσμες οφειλές και για όσο διαρκεί το πάγωμα των τραπεζών.

6. Καταβολή της πλήρους σύνταξης, για δικαιούχους του ΙΚΑ και του ΟΓΑ που έχουν επιλέξει να πληρώνονται μέσω ΕΛΤΑ.

7. Αναστολή των διακοπών για ληξιπρόθεσμες οφειλές λογαριασμών σταθερής και κινητής τηλεφωνίας καθώς και internet. Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν ήδη ο όμιλος του ΟΤΕ, η Vodafone και η Wind.

8. Αίτημα στους εργολάβους των εθνικών δρόμων για τη διευκόλυνση των πολιτών που θα μετακινηθούν για το δημοψήφισμα. Η θετική ανταπόκριση θα ανακοινωθεί επίσημα μετά την συνάντηση που έχει οριστεί την Τετάρτη.

9. Δημιουργία ομάδας για την καταγραφή παραπόνων, που θα λειτουργεί σε 24ωρη βάση.

ΠΗΓΗ: tvxs.gr/

 

 



πηγή: alfavita.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons