Οι 6 λόγοι του Βαρουφάκη για να ψηφίσεις "Οχι" στο δημοψήφισμα

«Γιατί συστήνουμε “όχι” στο δημοψήφισμα- 6 λόγοι συνοπτικά», τιτλοφορείται δημοσίευση στην οποία προέβη στο blog του ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης (Why we recommend a NO in the referendum- in 6 short bullet points).
Ο κ. Βαρουφάκης παρουσιάζει τους εξής λόγους:

1) Οι διαπραγματεύσεις έχουν βαλτώσει επειδή οι δανειστές της Ελλάδας α) αρνήθηκαν να μειώσουν το μη βιώσιμο δημόσιο χρέος μας και β) επέμειναν ότι θα έπρεπε να αποπληρωθεί «παραμετρικά», από τα πιο αδύναμα μέλη της κοινωνίας, μας, τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους. 

2) Το ΔΝΤ, η κυβέρνηση των ΗΠΑ, πολλές άλλες κυβερνήσεις ανά τον κόσμο και οι περισσότεροι ανεξάρτητοι οικονομολόγοι πιστεύουν- όπως και εμείς- ότι το χρέος πρέπει να αναδιαρθρωθεί.

3) Το Eurogroup είχε παλαιότερα (Νοέμβριος 2012) δεχτεί ότι το χρέος πρέπει να αναδιαρθρωθεί, αλλά αρνείται να δεσμευτεί για μια αναδιάρθρωση χρέους. 

4) Από την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος, η «επίσημη» Ευρώπη έχει στείλει σήματα ότι είναι έτοιμοι να συζητήσουν αναδιάρθρωση χρέους. Αυτά τα σήματα δείχνουν ότι η «επίσημη» Ευρώπη επίσης θα ψήφιζε «όχι» στην ίδια της την τελική προσφορά. 

5) Η Ελλάδα θα μείνει στο ευρώ. Οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες είναι ασφαλείς. Οι δανειστές έχουν επιλέξει την στρατηγική του εκβιασμού βασιζόμενοι στο κλείσιμο των τραπεζών. Το παρόν αδιέξοδο οφείλεται στην επιλογή των δανειστών και όχι της ελληνικής κυβέρνησης για τη μη συνέχιση των διαπραγματεύσεων ή ελληνικές σκέψεις περί Grexit και υποτίμησης. Η θέση της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και στην Ε.Ε. είναι αδιαπραγμάτευτη. 

6) Το μέλλον απαιτεί μια περήφανη Ελλάδα μέσα στην Ευρωζώνη και στην καρδιά της Ευρώπης. Το μέλλον απαιτεί οι Έλληνες να πουν ένα μεγάλο “όχι” την Κυριακή, να μείνουμε στην Ευρωζώνη και, με τη δύναμη που έχουμε λάβει από αυτό το “όχι”, να αναδιαπραγματευτούμε το δημόσιο χρέος της Ελλάδας, όπως και τον διαμοιρασμό των βαρών μεταξύ των εχόντων και των μη εχόντων.



πηγή: alfavita.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons