Ο Λαπαβίτσας στην Zeit: Οι δανειστές απαιτούν πλήρη παράδοση

Συνέντευξη στη γερμανική εφημερίδα Die Zeit παραχώρησε ο οικονομολόγος και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Λαπαβίτσας.

Η εφημερίδα σημειώνει προλογίζοντας τη συνέντευξη ότι ο κ. Λαπαβίστας «απείλησε ότι το κόμμα του δεν θα δεχθεί νέα μέτρα λιτότητας» καθώς και ότι ο ίδιος «τάσσεται υπέρ της εξόδου από το ευρώ».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ερωτηθείς σχετικά με τις νέες προτάσεις της κυβέρνησης, απάντησε ότι «θα πρέπει να περιμένουμε ως το τέλος των διαπραγματεύσεων» υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι «αν οι μεταρρυθμίσεις συνίστανται σε επιπλέον μέτρα λιτότητας, που θα συνεχίσουν να επηρεάζουν αρνητικά την καθημερινότητα των ανθρώπων στην Ελλάδα, θα υπάρξουν πολιτικά προβλήματα» και πρόσθεσε:

«Πολλοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, είτε από την αριστερή πτέρυγα είτε όχι, θα δυσκολευτούν πολύ να εγκρίνουν ένα τέτοιο πρόγραμμα. Πώς θα γυρίσουν στις εκλογικές τους περιφέρειες και θα το εξηγήσουν αυτό στους πολίτες;».

Στο ερώτημα σχετικά με το που «βλέπει» τις «κόκκινες γραμμές» ο κ. Λαπαβίτσας απάντησε ότι έχει γίνει «παράλογη» η κουβέντα γύρω από τις «κόκκινες γραμμές». «Μπορώ να πω μόνο, ότι συνολικά δεν θα πρέπει να υπάρχουν μέτρα λιτότητας» συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις και στο ενδεχόμενο μη επίτευξης συμφωνίας, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, επεσήμανε ότι «μία ρήξη ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους δανειστές, δεν θα αποτελούσε έκπληξη για εμένα. Ωστόσο αυτό δεν θα είχε να κάνει με το ότι η ελληνική πλευρά δεν είναι έτοιμη για συμβιβασμούς, αλλά με το ότι οι δανειστές απαιτούν μία πλήρη παράδοση».

Πηγή: enikos.grπηγή: alfavita.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons