WSJ: Οι δανειστές πρότειναν παράταση του προγράμματος μέχρι το Μάρτιο του 2016

Παράταση του υπάρχοντος προγράμματος της Ελλάδας μέχρι τον Μάρτιο του 2016 πρότειναν την περασμένη εβδομάδα οι πιστωτές της χώρας, όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal.

H αμερικανική εφημερίδα, η οποία επικαλείται τρεις ανθρώπους κοντά στις διαπραγματεύσεις χωρίς να τους κατονομάζει, εξηγεί ότι οι διαφωνίες για τους όρους της συνεχιζόμενης βοήθειας και η «επόμενη μέρα» απειλούν να υπονομεύσουν αυτό το σχέδιο.

«Το Ευρωπαϊκό μέρος του ελληνικού προγράμματος ύψους 245 δισ. ευρώ λήγει στο τέλος Ιουνίου, γεγονός που έχει εγείρει ερωτήματα για το πώς η Ελλάδα θα καταφέρει να αποπληρώσει τα χρέη της μετά τον Ιούνιο και να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ» αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα, και συμπληρώνει: «Για να διασφαλιστεί ότι η Ελλάδα δεν θα ξεμείνει από χρήματα μέχρι το τέλος Μαρτίου, θα έχει πρόσβαση σε 10,9 δισ. ευρώ που έχουν διασφαλιστεί από το παλαιό της πρόγραμμα για την ανακεφαλαιοποίηση των αδύναμων τραπεζών».

«Αυτό που προσφέραμε σημαίνει ότι η Ελλάδα θα χρηματοδοτείται πλήρως μέχρι το Μάρτιο του 2016» ανέφερε μια από τις πηγές της εφημερίδας, ο οποίος αποκάλυψε ότι η πρόταση αυτή έγινε στον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ την περασμένη εβδομάδα.

Μάλιστα, η εφημερίδα τονίζει ότι στην εν λόγω συνάντηση ήταν και ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, κάτι το οποίο δεν είχαν αποκαλύψει πηγές των Βρυξελλών. «Κατά τη διάρκεια αυτής της συνάντησης, οι κύριοι Γιούνκερ και Ντάισελμπλουμ είχαν προτείνει την επέκταση και την επιπλέον χρηματοδότηση με αντάλλαγμα η Ελλάδα να προχωρήσει μεταρρυθμίσεις, μεταξύ των οποίων μειώσεις συντάξεων και αυξήσεις φόρων. Αλλά ο κ. Τσίπρας απέρριψε αυτούς τους όρους και τους χαρακτήρισε απαράδεκτους» αναφέρει χαρακτηριστικά το άρθρο, στο οποίο επισημαίνεται ότι κάθε μέρα που περνάει μέχρι την επίτευξη συμφωνίας έχει σημασία καθώς συνεχίζονται οι εκροές καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες –κάτι το οποίο σημαίνει ότι όλο και περισσότερα από αυτά τα 10,9 δισ. θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν για να σταθεροποιηθούν οι τράπεζες.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος



πηγή: alfavita.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons