Έρχονται η θετική λίστα με τα καινοτόμα και η υπουργική απόφαση για το rebate όγκου...Της Νατάσσας Ν. Σπαγαδώρου

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η έκδοση του ΦΕΚ που αφορά στην θετική λίστα φαρμάκων, μετά την σύντομη διαβούλευση που προηγήθηκε τις προηγούμενες ημέρες, στην οποία έπρεπε οι επικεφαλής των φαρμακοβιομηχανιών να προβούν σε παρατηρήσεις.
Η θετική λίστα αφορά στην αποζημίωση των φαρμακευτικών σκευασμάτων τα οποία δεν είχαν λάβει τιμή εδώ και καιρό, ενώ περιλαμβάνει επίσης 35 περίπου καινοτόμα σκευάσματα ελληνικών αλλά ως επί το πλείστον πολυεθνικών εταιρειών, 200 νέων γενοσήμων καθώς και την διόρθωση ορισμένων λαθών από παλιές ανατιμολογήσεις. Για τα καινοτόμα σκευάσματα πάντως, σύμφωνα με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, θα υπάρξει κλειστός προϋπολογισμός και ειδικότερα για θεραπείες που αφορούν στην ρευματοειδή αρθρίτιδα και την ηπατίτιδα C, ο προϋπολογισμός θα αγγίζει τα 140 εκατ. ευρώ.
Εν τω μεταξύ, άμεσα, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, ετοιμάζεται και η ανατιμολόγηση, η οποία έχει καθυστερήσει σημαντικά, καθώς εκκρεμεί για το 2015 από τον Ιανουάριο ακόμη. Στις 4 Ιουνίου, ο κ. Κουρουμπλής είχε εξαγγείλει ετήσια ανατιμολόγηση και όχι εξαμηνιαία, όπως γινόταν μέχρι τώρα.

Επίσης, όπως δηλώνει στο onMed ο υπουργός Υγείας, ετοιμάζεται και η υπουργική απόφαση που αφορά στο rebate όγκου, το οποίο θα αντικαταστήσει τα πολλαπλά rebate που πλήρωναν οι φαρμακοβιομηχανίες. Σε πρώτη φάση, το σύστημα απλοποιείται σημαντικά, αφού το rebate όγκου που σχεδιάζει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, είναι κλιμακωτό, διαφανές, αναλογικό καιπροβλέψιμο για την βιομηχανία, με δίκαιη κατανομή βαρών, όπως το είχε χαρακτηρίσει ο υπουργός, στην συνέντευξη τύπου στις 4 Ιουνίου, εξαγγέλλοντας τους άξονες της φαρμακευτικής πολιτικής. Η εξοικονόμηση από το μέτρο αυτό θα είναι της τάξης των 160 εκατ. ευρώ.

Ενδεχομένως να υπάρξει και επιπλέον εξοικονόμηση από τα διαρθρωτικά μέτρα (όπως έλεγχος του όγκου, της συνταγογράφησης κ.λπ.), τα οποία θα συζητηθούν με την φαρμακοβιομηχανία. Μακροπρόθεσμα, δεν αποκλείεται η λογική αυτή του rebate να αντικαταστήσει το σημερινό επαχθές –για την βιομηχανία αλλά και για άλλους παρόχους υγείας– clawback.


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons