Τα playmobil έμειναν ορφανά

O Χορστ Μπραντστέτερ, δημιουργός των αγαπημένων πλαστικών παιχνιδιών, έφυγε από τη ζωή την περασμένη εβδομάδα.

Ο Χορστ Μπραντστέτερ, ο «μπαμπάς» των Playmobil, των πασίγνωστων πλαστικών φιγούρων που έδωσαν χαρά σε χιλιάδες παιδιά σε όλον τον κόσμο, πέθανε την περασμένη εβδομάδα, σε ηλικία 81 ετών, ανακοίνωσε σήμερα η οικογενειακή επιχείρησή του.

«Με τον θάνατο του Χορστ Μπραντστέτερ η οικογένεια των Playmobil δεν χάνει μόνο τον αρχηγό, ιδιοκτήτη και πατριάρχη της αλλά και ο τομέας της κατασκευής παιχνιδιών στη Γερμανία χάνει επίσης μια από τις πιο ξεχωριστές προσωπικότητές του» σημειώνεται στην ανακοίνωση της εταιρείας Geobra Brandstatter.

Ο Μπραντστέτερ γεννήθηκε στις 27 Ιουνίου 1933 στο Τσίρντορφ της Βαυαρίας, μια κωμόπολη πολύ κοντά στη Νυρεμβέργη όπου βρίσκεται μέχρι και σήμερα η έδρα της εταιρείας του. Το 1952, αφού εκπαιδεύτηκε στην κατασκευή εκμαγείων, μπήκε στην οικογενειακή επιχείρηση παιχνιδιών σε μια εποχή που τη διεύθυνσή της είχαν αναλάβει οι δύο θείοι του. 

Πολύ σύντομα πείστηκε ότι το πλαστικό και όχι το μέταλλο θα ήταν το υλικό του μέλλοντος στην κατασκευή παιχνιδιών. Η πρώτη του επιτυχία, εμπορική και οικονομική, ήρθε στα τέλη της δεκαετίας του ’50 με το χούλα-χουπ, το πλαστικό στεφάνι που «μάγεψε» παιδιά και μεγάλους και τους έκανε να χορεύουν ακατάπαυστα γυρνώντας το γύρω στη μέση τους.

Τη σωτηρία της από τη χρεοκοπία ωστόσο η εταιρεία τη χρωστά στην πετρελαϊκή κρίση, στις αρχές της δεκαετίας του 1970: καθώς η τιμή του πλαστικού, της πρώτης ύλης, είχε εκτοξευτεί στα ύψη, ο Μπρανστέτερ ζήτησε από τον κατασκευαστή εκμαγείων Χανς Μπεκ να δημιουργήσει ένα παιχνίδι με τη λιγότερη δυνατή πρώτη ύλη. Έτσι γεννήθηκε η διάσημη φιγούρα των 7,5 εκατοστών. Οι τρεις πρώτες –ο Ινδιάνος, ο Ιππότης και ο Εργάτης– έγιναν ανάρπαστες.

Χάρη στα Playmobil, που πέρσι έκλεισαν τα 40 τους χρόνια, η εταιρεία έγινε η μεγαλύτερη του κλάδου στη Γερμανία, ξεπερνώντας και την εταιρεία παζλ Ravensburger. Το 2014 ο κύκλος εργασιών της έφτασε τα 595 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Μπρανστέτερ είχε προετοιμάσει τη διαδοχή του από τη δεκαετία του ’90, όταν σύστησε ένα ίδρυμα που θα αναλάβει πλέον να διευθύνει την εταιρεία με βάση τις επιθυμίες του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



πηγή: alfavita.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons