Hawking: "Θα σκεφτόμουν την αυτοκτονία αν δεν είχα κάτι να συνεχίσω"

Ο καθηγητής Hawking μίλησε σχετικά με το νόμο που απαγορεύει στους άλλους να βοηθήσουν κάποιον που αγαπάνε να πεθάνει με αξιοπρέπεια

Ο καθηγητής Stephen Hawking, ο οποίος πάσχει από τη νόσο του κινητικού νευρώνα( αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση), μίλησε σχετικά με το νόμο που απαγορεύει σε κάποιον να βοηθήσει ένα αγαπημένο του πρόσωπο να πεθάνει με αξιοπρέπεια. Ο Hawking ήταν καλεσμένος στην εκπομπή του Dara Ο'Briain και εκτός των όσων είπε για το νόμο απάντησε και στο αν ο ίδιος έχει σκεφτεί να βάλει τέλος στη ζωή του.

Ο 73χρονος καθηγητής τόνισε πως είναι η ''απόλυτη ταπείνωση'' να κρατάς κάποιον ζωντανό παρά τη θέληση του. Ενώ στην ερώτηση αν έχει σκεφτεί να αυτοκτονήσει απάντησε: ''Θα σκεφτόμουν να βάλω τέλος στη ζωή του αν δεν είχα να συνεχίσω κάτι άλλο στον κόσμο. Είμαι καταδικασμένος αν πεθάνω πριν αποκαλύψω και άλλα για το Σύμπαν''. Ο Hawking συμπλήρωσε επίσης πως θα σκεφτόταν την αυτοκτονία αν βρισκόταν σε μεγάλο πόνο και ήταν βάρος για τους άλλους γύρω του.

Ο παρουσιαστής Ο'Briain ρώτησε ακόμα τον Stephen Hawking αν έχει νιώσει ποτέ έντονη μοναξιά με τον καθηγητή να του απαντά: '' Μερικές φορές νιώθω μόνο γιατί οι άνθρωποι φοβούνται να μου μιλήσουν ή δεν με περιμένουν να γράψω την απάντησή μου. Είμαι ντροπαλός και μερικές φορές αρκετά κουρασμένος. Μου είναι δύσκολο να μιλάω σε ανθρώπους που δεν ξέρω''.
Όταν ρωτήθηκε για το τι του λείπει περισσότερο από το να είναι αρτιμελής, ο Hawking είπε μεταξύ άλλων:'' Θα ήθελα να μπορώ να κολυμπήσω ξανά. Αλλά και όταν τα παιδιά μου ήταν νέα με πείραζε που δεν μπορούσα να παίξω μαζί τους''.

Αναδημοσίευση από  mirror.co.uk

Tags: 


πηγή: alfavita.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons