Τι απαντάει ο Ν.Φίλης για τα μακαρόνια (Βίντεο)

Μια δήλωση του Ν. Φίλη που εσκεμμένα παραποιήθηκε δημιούργησε ιδιαίτερο «θόρυβο» σε κανάλια και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σε σημείο μάλιστα που ανάγκασε τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ «να παρέμβει» για τα μακαρόνια.

Σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ και την εκπομπή του Π. Τσίμα κλήθηκε να σχολιάσει τις αυξήσεις στο ΦΠΑ και τις συνέπειές τους για τα είδη βασικής κατανάλωσης. Ο Ν. Φίλης αμφισβήτησε τους υπολογισμούς του δημοσιογράφου ότι η αύξηση στο καλάθι της νοικοκυράς είναι 10% γιατί ως γνωστό ο κόσμος δεν τρώει μόνο μακαρόνια, αλλά και άλλα είδη που δεν θα υπόκεινται σε αυξήσεις.  Επιπλέον, "για να ξέρουμε γιατί μιλάμε", όπως είπε, "η αύξηση σε ένα πακέτο μακαρόνια θα είναι, αν περάσει, 6 λεπτά" (0,06 ευρώ). Αυτή η τελευταία φράση κόπηκε εσκεμμένα, για να δημιουργήσει λανθασμένες εντυπώσεις.

Σε παρέμβασή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega ο Ν. Φίλης απέδωσε ευθύνες στα ΜΜΕ και τη «στημένη» δουλειά με τα μακαρόνια. Ενώ στην εμμονή της δημοσιογράφου να κάνει δήθεν ότι δεν κατανοεί το θέμα ρώτησε: Η δημαγωγία είναι δημοσιογραφία;
Συμπλήρωσε μάλιστα εδώ οι δανειστές πετούν «βόμβες ναπάλμ κατά της προδιαγραφόμενης συμφωνίας» και «τα κανάλια μας βομβαρδίζουν με το πόσα μακαρόνια τρώει ο κόσμος». Παράλληλα ανέφερε ότι είναι σεβαστές οι ανησυχίες και επεσήμανε ότι η κυβέρνηση δίνει «μάχη για να συμπεριληφθούν τα είδη βασικής διατροφής στο 13% του ΦΠΑ.
Ο Νίκος Σαραντάκος σχολίασε με δημοσίευσή του στο facebook τα «μακαρόνια» του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας στις κατηγορίες περί «μαριαντουανετισμού» εναντίον του Ν. Φίλη.

Τα μακαρόνια του Φίλη

Σε τοίχους φίλων διάβασα πολλά ειρωνικά σχόλια για μια "δήλωση" του Νίκου Φίλη του τύπου "και πόσα μακαρόνια τρώει πια ο Έλληνας", που θεωρήθηκε, όχι άδικα, μαριαντουανετισμός (αν δεν έχουν ψωμί, ας φάνε παντεσπάνι).

Πήγα και άκουσα τη δήλωση, που έγινε στο ραδιόφωνο του Σκάι, στην εκπομπή του Π. Τσίμα, μάλλον σε τηλεφωνική συνεντευξη. Λέει ο Π. Τσίμας ότι αυξάνονται κατά 10% τα μακαρόνια και το πουμαρό, που και η τελευταία νοικοκυρά τα χρησιμοποιεί. Και ο Φίλης απαντάει: "Πρώτα-πρώτα αμφισβητώ αυτούς τους υπολογισμούς. Δηλαδή πόσα μακαρόνια τρώει ο κόσμος για να βγάλουμε 10% αύξηση στις δαπάνες του;"

Ολοφάνερα, ο Φίλης εδώ θέλει να πει ότι με την αύξηση στον ΦΠΑ των μεταποιημένων δεν θα αυξηθεί κατά 10% το καλάθι της νοικοκυράς, αφού το καλάθι περιέχει και είδη που δεν θα αυξηθούν. Αδυνατώ να δω τι το μεμπτό έχει αυτή η τοποθέτηση και γιατί θεωρήθηκε αναλγησία ανάλογη της Μαρίας Αντουανέτας.

Και καλά ο αντίπαλος, τη δουλειά του κάνει. Αλλά να βλέπεις σε τοίχους συριζαίων (βέβαια, συριζαίων άλλης τάσης) πέντε απανωτά στάτους που να ειρωνεύονται τα μακαρόνια του Φίλη, καταντάει νοσηρό.

Και για του λόγου το αληθές, όποιος θέλει ακούει με τ' αυτιά του, στο 25.00 περίπου:

http://ift.tt/1CvwmUl

Πηγή: ΑΥΓΗ



πηγή: alfavita.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons