Άκου ανθρωπάκο...

Αυτή τη Κυριακή μπορείς να σταθείς και πάλι όρθιος, ατενίζοντας τον ορίζοντα και στρέφοντας το κεφάλι στον ουρανό. Υποθέτω πως κουράστηκες τόσα χρόνια γονατιστός με το κεφάλι σκυφτό.

Αυτή τη Κυριακή μπορείς να συναντήσεις όλους αυτούς που χρόνια τώρα άκουγες τα ονόματα τους σε ανούσιες γιορτές, αναμασώντας λόγια κούφια, κοιτώντας κρυφά κάθε τόσο το ρολόι. Να τους συναντήσεις, να τους πιάσεις το χέρι και να βαδίσεις μαζί τους. Το Λεωνίδα, τον Θεμιστοκλή, τον Θεόδωρο, τον Μάρκο, τον Αθανάσιο, την Μαντώ, τον έφεδρο ανθυπολοχαγό, τους φυλακισμένους και τους εξόριστους που παρακαλούσαν να ανοίξουν τις πόρτες για να πολεμήσουν,  τη Λέλα, τον Άρη (αυτόν το τελευταίο μην τον αφήσεις πάλι μόνο του ανάμεσα στους λύκους).

Αυτή τη Κυριακή μπορείς να κοιτάξεις τον διπλανό σου με αλληλεγγύη και συντροφικότητα και όχι σαν 4χ4, μεζονέτα, εμπόδιο στο δικό σου βόλεμα, λάφυρο στον αγώνα σου για ατομική καταξίωση. Να τον κοιτάξεις και να φανταστείς ένα κοινό μέλλον, συλλογικά φτιαγμένο.

Αυτή τη Κυριακή μπορείς να αναμετρηθείς με ένα μεγάλο γιατί. Να πεις βροντερά «Όχι άλλη Βάρκιζα» ή όπως έλεγε ένας φίλος στους δρόμους «Βάρκιζα τέλος».

Αυτή τη Κυριακή μπορείς να στείλεις ένα μήνυμα στη γηραιά, σαπισμένη Ευρώπη που καταρρέει μέσα στους ξεφτισμένους μύθους της, ότι χωρίς Δημοκρατία δεν χτίζεται τίποτα, χωρίς αλληλεγγύη επιστέφουν οι λύκοι, χωρίς δικαιοσύνη ξαναγεννιέται ο όλεθρος. Να της θυμίσεις ότι ο μόνος δρόμος είναι η επιστροφή εκεί που η ίδια θεωρεί ως κοιτίδα της. Μόνο που πρώτα πρέπει να το θυμηθείς εσύ.  

Έχεις τη ευκαιρία. Αυτή την Κυριακή.

Αυτή την Κυριακή μπορείς να πάρεις την Ιστορία αγκαζέ. Αυτή μπορεί να σου ψιθυρίζει διάφορα, για δύσκολες αντικειμενικές συνθήκες, για επικίνδυνα μονοπάτια, για αχαρτογράφητα νερά και τέτοια. Μην μασάς. Σκύψε και πες της με σταθερή φωνή «Πάμε. Αυτός είναι ο δρόμος. Άλλος δεν υπάρχει».

Αυτή την Κυριακή μπορείς να ξαναγίνεις Άνθρωπος.      

Ηλίας  Ε. Τάτσηςπηγή: alfavita.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons