Σαλάτα μελιτζάνας με φέτα, ρόκα και βινεγκρέτ μελιού

Του Γιάννη Δεβετζόγλου

Λόγω της «δίψας» μου για μελιτζάνα αυτή την εποχή, τη συγκεκριμένη σαλάτα τη σερβίρω ως γεύμα και όχι για σαλάτα. Και όσο και εάν ακούγεται σε κάποιους παράξενο, η μελιτζάνα «κλαίει» για μέλι. Γι' αυτό και δεν αφαιρούμε την πικρή φλούδα της, η οποία κρατάει και όλα τα θρεπτικά συστατικά. 

Υλικά για τη σαλάτα
200 γραμμάρια μελιτζάνα
50 γραμμάρια φέτα
40 γραμμάρια ρόκα
Μισή κούπα ελιές χωρίς κουκούτσι (περίπου 20)
Λίγο ελαιόλαδο (για πασπάλισμα της μελιτζάνας)
Αλάτι, πιπέρι

Υλικά και εκτέλεση για το βινεγκρέτ
Δύο κουτάλια της σούπας ελαιόλαδο
Τέσσερα κουτάλια ξύδι βαλσάμικο
Ένα κουταλάκι της σούπας μέλι
Στη μύτη του κουταλιού μουστάρδα ντιζόν
Λίγο αλάτι
Τα βάζουμε όλα σε ένα ποτήρι του νερού και τα χτυπάμε καλά με το μηχάνημα του φραπέ. Αν βγει πολύ πηχτό, προσθέτουμε ελάχιστο νερό. 

Εκτέλεση και σερβίρισμα
Κόβουμε τη μελιτζάνα σε φέτες (κατά μήκος). Ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά το τηγάνι γκριλιέρα (ή αντικολλητικό). Τις ψεκάζουμε με ελαιόλαδο (ή αλείφουμε με πινέλο), βάζουμε αλάτι, πιπέρι και τις ψήνουμε 3-4 λεπτά από την κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν.

Τις βγάζουμε, τις τοποθετούμε σε ένα πιάτο που έχουμε απλώσει χαρτί κουζίνας, ώστε φύγει το περίσσιο λάδι. Τις αφήνουμε να κρυώσουν. Σε περίπου πέντε λεπτά, μπορούμε να προσθέσουμε τη ρόκα και τις ελιές. Προσθέτουμε το βινεγκρέτ μελιού και τα ανακατεύουμε ελαφρά με τα χέρια. Τρίβουμε από πάνω τη φέτα. Αν θέλουμε τρίβουμε και λίγο πιπέρι στο σερβίρισμα.

tanea.gr



πηγή: alfavita.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons