Επτάχρονη με κατάθλιψη λόγω πείνας - «μανούλα η κοιλίτσα μου φωνάζει πεινάω»

Δεκάχρονη εμφάνισε νευρική ανορεξία με το φόβο πλειστηριασμού του σπιτιού που μένει

 Απίστευτες καταστάσεις καταγράφονται καθημερινά στην Πάτρα της κρίσης και της οικονομικής ένδειας με θύματα παιδιά οικογενειών τα οποία ακούνε και βιώνουν  τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γονείς τους.

Τελευταίο …επίτευγμα των πολιτικών που έχουν οδηγήσει σε εξαθλίωση χιλιάδες κατοίκους της Αχαϊκής πρωτεύουσας,  η καταγραφή από παιδοψυχολόγο και παιδοψυχίατρο σε Δημόσιο νοσοκομείο της Πάτρας, περιστατικού,  που αφορά σε εμφάνιση κατάθλιψης από επτάχρονο κοριτσάκι το οποίο ζει  μέσα σε συνθήκες φτώχειας με τους γονείς πολλές φορές να αδυνατούν ακόμα και να εξασφαλίσουν τροφή.

Το περιστατικό είναι επίσημα καταγεγραμμένο και στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο παίδων της Πάτρας.

Την ίδια ώρα σύμφωνα με επίσημα στοιχεία , δεκάχρονη η οποία έχει μια ακόμα αδελφή, με τους γονείς της να εργάζονται στο δημόσιο, αλλά μετά τις περικοπές στους μισθούς να έρχονται αντιμέτωποι ακόμα και με τον κίνδυνο πλειστηριασμού του σπιτιού που είχαν πάρει με δάνειο, εμφάνισε νευρική ανορεξία, με αποτέλεσμα να έχει σημάνει συναγερμός για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Η δεκάχρονη παρακολουθείται από ψυχολόγο και άλλους γιατρούς.

Στα περιστατικά με θύματα παιδιά – λόγω της οικονομικής κρίσης που μαστίζει ολοένα και περισσότερες οικογένειες – αυτό που έκπληκτα είδαν και άκουσαν πριν από λίγα εικοσιτετράωρα τα  μέλη της οργάνωσης «Φωτεινό Αστέρι» τα οποία ασχολούνται με τη συγκέντρωση και παράδοση τροφίμων, καθώς και άλλων αναγκαίων ειδών σε άπορες οικογένειες.

Τα μέλη του Συλλόγου κατά την επίσκεψή τους σε σπίτι οικογένειας  έντρομα άκουσαν μια εξάχρονη να φωνάζει πριν καν μπουν μέσα στο σπίτι «μανούλα η κοιλίτσα μου φωνάζει πεινάω».

Αυτές οι περιπτώσεις και… όχι μόνο, αποτυπώνουν ανάγλυφα το τι ακριβώς συμβαίνει στην Τρίτη πόλη της χώρας με τα ψυχικά νοσήματα πλέον – λόγω κρίσης – να έχουν χτυπήσει ακόμα και της παιδικές ηλικίες, ενώ οι εικόνες πείνας με «πρωταγωνιστές» παιδιά παραπέμπουν σε σκηνικό κατοχής.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα "Κόσμος"

 patrastimes.gr 



πηγή: alfavita.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons