Ανοίγει στο κοινό το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος - Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος ανοίγει, για πρώτη φορά, τις πόρτες του στο κοινό, με 4 ημέρες - και νύχτες - εκδηλώσεων, από τις 21 έως τις 24 Ιουνίου.  Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μια «μικρογραφία» του μέλλοντος, μέσα από ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα δραστηριοτήτων, το οποίο θα αντανακλά τον πλούσιο προγραμματισμό της μετέπειτα λειτουργίας του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ).

Αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2016
Στη συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του προγράμματος των τετραήμερων εκδηλώσεων που θα λάβουν χώρα στο Πάρκο του ΚΠΙΣΝ, στο κατάμεστο από κόσμο Κέντρο Επισκεπτών, η διοικητική διευθύντρια του ΚΠΙΣΝ, Έλλη Ανδριοπούλου, ανέφερε πως το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2016, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα.

Το ΚΠΙΣΝ εκτιμάται πως θα ανοίξει τις πύλες του για το κοινό μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2017. «Όπως κάθε τι νέο, θα χρειαστεί χρόνος για να γίνει μέλος της κοινότητας και ν’ αγαπηθεί» ανέφερε χαρακτηριστικά στη σύντομη ομιλία του ο γενικός διευθυντής του Κέντρου Πολιτισμού, Γιάννης Τροχόπουλος.

Μέχρι στιγμής έχει ολοκληρωθεί η φύτευση του λόφου με 600 δέντρα και 62.000 θάμνους, ενώ απομένει να ολοκληρωθεί η φύτευση των πράσινων δωμάτων της Βιβλιοθήκης και της οροφής στο κτήριο στάθμευσης. Θα ακολουθήσει η Εσπλανάδα. Ως το τέλος του 2015, θα έχουν ολοκληρωθεί οι παιδικές χαρές, οι οποίες θα έχουν διαβαθμίσεις ανάλογα με την ηλικία και παιχνίδια διαδραστικά, σύμφωνα με τις σύγχρονες παιδαγωγικές μεθόδους.


Σε εξέλιξη βρίσκεται και η κατασκευή του καναλιού μήκους 400 και πλάτους 30 μέτρων, η οποία θα ολοκληρωθεί σε περίπου 4 μήνες. Δεξιά και αριστερά από τα κανάλι θα υπάρχουν δυο δεντροστοιχίες με 180 πλατάνια, μεγάλα τόσο σε ύψος όσο και σε ηλικία.
Στο κτήριο της Εθνικής Βιβλιοθήκης έχει ολοκληρωθεί ο Πύργος Βιβλίων και βρίσκονται υπό κατασκευή τα μπαλκόνια που θα τον πλαισιώσουν, ενώ έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί οι γυάλινες όψεις του κτηρίου.

Ο θόλος της Λυρικής Σκηνής έχει ολοκληρωθεί, το ενεργειακό στέγαστρό της - το οποίο θα αποκτήσει δέκα στρέμματα φωτοβολταϊκού πάνελ - θα ολοκληρωθεί τον Αύγουστο, ενώ πρόκειται για εξαιρετικά σύγχρονο και σύνθετο έργο, από τα λίγα στον κόσμο. Τέλος, το ξέφωτο - εκεί όπου θα παρουσιαστούν οι συναυλίες από τις 21 ως τις 24 Ιουνίου - φθάνει τα 4,5 στρέμματα και φέρει χλοοτάπητα.

Για 4 ημέρες και νύχτες, η καρδιά της πόλης θα χτυπά στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος

Τις ημέρες αυτές, το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος θα υποδεχτεί τους πρώτους του επισκέπτες με ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα, ενώ η είσοδος θα είναι ελεύθερη σε όλες τις εκδηλώσεις.  Για λόγους ασφαλείας, καθώς ο χώρος είναι ακόμη εργοταξιακός, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.  Η συμμετοχή σε ορισμένες εκδηλώσεις θα γίνεται με δελτία προτεραιότητας, τα οποία θα διανέμονται την ίδια ημέρα, στον χώρο του Πάρκου.

YIORGIS YEROLYMBOS

Οι τετραήμερες εκδηλώσεις στο ΚΠΙΣΝ εστιάζουν σε τέσσερις βασικές θεματικές ενότητες - Τέχνες, Άθληση, Εκπαίδευση και Βιωσιμότητα -, μέσα από τις οποίες αντανακλάται η φιλοσοφία ολόκληρου του έργου: ανοιχτή πρόσβαση όλων, ανεξαιρέτως, των πολιτών σε έναν σύγχρονο, φιλόξενο και ανοιχτό χώρο, όπου η μουσική, το θέατρο και οι τέχνες θα συνδιαλέγονται με την αναψυχή, την έρευνα, τη φύση και την άθληση. 

Για τέσσερις ημέρες και νύχτες, το ΚΠΙΣΝ θα μεταμορφωθεί σε μία ζωντανή σκηνή, όπου καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα χορέψουν, θα τραγουδήσουν και θα δώσουν πρωτοποριακές παραστάσεις, ορισμένες εκ των οποίων παρουσιάζονται για πρώτη φορά στη χώρα μας. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, ο χώρος θα μετατραπεί σε ένα υπαίθριο σινεμά με προβολές video art, σε ένα επιδαπέδιο σκάκι, σε ένα πολυμορφικό γήπεδο άθλησης και σε ένα δημιουργικό πεδίο, όπου δεκάδες εργαστήρια θα ενεργοποιήσουν όλες τις αισθήσεις μας.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων αναλυτικά

Το πρόγραμμα των 50 περίπου εκδηλώσεων που θα φιλοξενηθούν στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, διαμορφώθηκε με την πολύτιμη συμβολή δεκάδων συνεργατών και φίλων του ΚΠΙΣΝ από την Ελλάδα, αλλά και από το εξωτερικό, οι οποίοι ένωσαν τις δυνάμεις τους και τη δημιουργικότητά τους και συστρατεύτηκαν σε ένα κοινό σκοπό: τη διοργάνωση εκδηλώσεων που θα εμπνεύσουν το κοινό, θα του εμφυσήσουν την αισιοδοξία του έργου και θα το προσκαλέσουν να γνωρίσει ακόμα καλύτερα το ΚΠΙΣΝ που έρχεται στη ζωή μας. Όλες οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Αναδημοσίευση από τη naftemporiki.gr

Επισυνάψεις: 


πηγή: alfavita.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons