Δεν μένουμε Ευρώπη, μένουμε με τους γονείς μας

Αρθρογράφος: 
Πιτσιρίκος

Διαψεύδεται το σύνθημα «Μένουμε Ευρώπη», αφού, σύμφωνα με το Bloomberg, πάνω από τους μισούς Έλληνες ηλικίας 25-34 ετών μένουν στο σπίτι των γονιών τους, και αυτό δεν είναι καθόλου ευρωπαϊκό.
 
Όλο και περισσότεροι Έλληνες επιστρέφουν στο πατρικό τους, καθώς είναι άνεργοι και δεν πρόκειται να βρουν δουλειά ποτέ.

Το ποσοστό των Ελλήνων ηλικίας 17-34 ετών που έχουν επιστρέψει στο πατρικό τους από το 2010 έχει αυξηθεί στο 63,5% αλλά αυτό δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτό που θα συμβεί τα επόμενα χρόνια, όπου θα μένουν μαζί οι παππούδες, οι γιαγιάδες, τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους.

Από τη στιγμή που οι νέοι Έλληνες δεν μπορούν να παντρευτούν και να κάνουν παιδιά -γιατί δεν έχουν μια-, δεν έχουν κανένα λόγο να μη μένουν με τους γονείς τους, αφού, όταν θέλεις να φέρεις την γκόμενα στο σπίτι, μπορεί να στέλνεις τη μάνα σου στη γειτόνισσα και τον πατέρα σου στο καφενείο, για να ρίξεις ένα ωραίο πήδημα στο κρεβάτι τους.
 
Στις ηλικίες άνω των 34 ετών, μειώνεται το ποσοστό των Ελλήνων που ζουν στο σπίτι των γονιών τους αλλά αυτό έχει μια πολύ απλή εξήγηση: οι γονείς τους τα έχουν τινάξει.

Το άσχημο με αυτούς που μένουν στο σπίτι των γονιών τους και οι γονείς τους πεθαίνουν, είναι πως θα πρέπει να πληρώνουν αυτοί τους φόρους για το ακίνητο, ενώ μέχρι τώρα τους πλήρωναν οι γονείς τους.

Βέβαια, σε ακόμα πιο τραγική κατάσταση είναι αυτοί που έχουν χάσει τους γονείς τους εδώ και χρόνια, και δεν έχουν πατρικό για να επιστρέψουν, με αποτέλεσμα να γυρνάνε στους δρόμους και να ψάχνουν κάποιον να τους υιοθετήσει στα 55 τους.

(Με την ευκαιρία, θέλω να παρακαλέσω τη μητέρα μου να σταματήσει να μένει στο σπίτι των γονιών της και να έρθει να μείνει μαζί μου, για να μοιραζόμαστε τους λογαριασμούς. Μαμά, φέρε μαζί και τον παππού και τη γιαγιά. Ή, έστω, φέρε τις συντάξεις τους.)

Πηγή: pitsirikos.netπηγή: alfavita.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons