Δεν υπάρχει... σάλιο και επισήμως

«Σήμα κινδύνου» για την πληρωμή των τεσσάρων δόσεων προς το ΔΝΤ, οι οποίες έχουν ομαδοποιηθεί σε μία που φτάνει το 1,53 δισ. ευρώ και θα πρέπει να εξοφληθεί στο τέλος Ιουνίου, εκπέμπει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Στελέχη του Λογιστηρίου έχουν ήδη ενημερώσει τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα και αυτός με τη σειρά του τον πρωθυπουργό για το εξής δυσάρεστο γεγονός: ότι στον προϋπολογισμό δεν περισσεύουν λεφτά για να πληρωθεί το επόμενο μεγάλο «γραμμάτιο» που έχει η χώρα προς το Ταμείο.

Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, η κατάσταση με τις πληρωμές είναι απελπιστική, με τους διευθυντές του υπουργείου να δίνουν καθημερινά... πόλεμο με τα έξοδα που πρέπει να καλυφθούν. Πρώτο μέλημα για τις υπηρεσίες είναι η ιεράρχηση των δαπανών στις απολύτως απαραίτητες, ακόμη και αν πρόκειται για εργαζομένους που βρίσκονται στο στάδιο της συνταξιοδότησης.

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις υπαλλήλων του ευρύτερου δημόσιου τομέα οι οποίοι την τελευταία στιγμή αποφάσισαν να μην καταθέσουν τα χαρτιά τους για συνταξιοδότηση, παρά τις «σειρήνες» περί αλλαγών που θα φέρει το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο το οποίο βρίσκεται επί θύραις, λόγω της τρομακτικής καθυστέρησης που υπάρχει με την έκδοση της σύνταξης. Εφόσον δε πρόκειται για εργαζομένους με διαδοχική ασφάλιση, οι αναφορές από τους υπόχρεους που περιμένουν βασανιστικά τη σύνταξή τους δίνουν και παίρνουν.

Τα ίδια και χειρότερα συμβαίνουν και με τους φορολογουμένους ή τις επιχειρήσεις που περιμένουν επιστροφή φόρου. Η Εφορία συνεχίζει να παίζει με τα νεύρα τους, αφού κάνει πως δεν… ακούει στην επιστροφή λίγων και μόνο ευρώ, όταν η ίδια περιμένει στη γωνία για να τιμωρήσει όσους καθυστέρησαν να πληρώσουν τη δόση από τον φόρο εισοδήματος ή τον ΦΠΑ.

Η προηγούμενη εικόνα δεν αποτελεί μικρογραφία αλλά σκιαγραφεί τη δημοσιονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα και ειδικότερα ο προϋπολογισμός, που ζει ένα μαρτύριο με τις πληρωμές, ενώ κρούει τον «κώδωνα του κινδύνου» για την εκπλήρωση των χρηματοδοτικών του αναγκών.

Η Ελλάδα εξακολουθεί να έχει «δύσπνοια» και να δυσκολεύεται να πάρει «ανάσα» από τη στιγμή που δεν έχει επιλύσει το χρηματοδοτικό της πρόβλημα, με τη μεγαλύτερη «θηλιά» να συνιστούν οι πληρωμές του καλοκαιριού που ανέρχονται σε 11,4 δισ. ευρώ. Το θέμα της αποπληρωμής αυτών των δανείων, που μαζί με τους τόκους επιμερίζονται σε 2,61 δισ. ευρώ για τον Ιούνιο, 5,1 δισ. ευρώ για τον Ιούλιο και 3,69 δισ. ευρώ για τον Αύγουστο, συζητήθηκε στις επαφές που είχε η ομάδα Τσακαλώτου στις Βρυξέλλες.

Για την κυβέρνηση και τον Γιάνη Βαρουφάκη απαιτείται αναδιάρθρωση του χρέους των 27 δισ. ευρώ που χρωστά η Αθήνα στην ΕΚΤ. Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, μια καλή λύση για την Αθήνα θα ήταν ένα νέο δάνειο από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης ESM, με το οποίο η χώρα θα εξαγόραζε το χρέος της προς την ΕΚΤ.

Αναδημοσίευση από Εφημερίδα των Συντακτών

Tags: 


πηγή: alfavita.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons