Π.Κουρουμπλής «Δεν αλλάζει η συνταγογράφηση στα φάρμακα»!

Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

HealthReport.gr:Τι απαντά o Κουρουμπλής στους «θεσμούς»
Της Δήμητρας Ευθυμιάδου
Η συνταγογράφηση φαρμάκων με την εμπορική ονομασία των σκευάσματος, που πρόσφατα ρυθμίστηκε, θα παραμείνει ως έχει λέει στο HealthReport.gr ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής.
Πρόσφατα ο υπουργός Υγείας με εγκύκλιό του επέτρεψε και πάλι στους γιατρούς να συνταγογραφούν γενόσημα με την εμπορική τους ονομασία. Κάτι που είχε απαγορευτεί με παλαιότερες ρυθμίσεις της προηγούμενης κυβέρνησης και έπειτα από απαίτηση της τρόικας.
Οι γιατροί ήταν υποχρεωμένοι να αναγράφουν στις συνταγές των φαρμάκων μόνο τη δραστική ουσία με εξαίρεση ένα ποσοστό 15%. Αποτέλεσμα όμως ήταν να μην αυξάνεται η διάθεση των γενοσήμων φαρμάκων, τα οποία όμως με βάση και τις απαιτήσεις των δανειστών, θα πρέπει να αυξηθούν κάθετα.

Οι δανειστές όμως στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων με τη νυν κυβέρνηση και τις απαιτήσεις τους στον τομέα των φαρμάκων, ζητούν να υπάρχει καθολική συνταγογράφηση με βάση τη δραστική ουσία χωρίς καμία εξαίρεση.

Ο υπουργός Υγείας όμως Παναγιώτης Κουρουμπλής δηλώνει στο HealthReport.gr: «Η ρύθμιση αυτή δε θα αλλάξει. Οι θεσμοί θεωρούν πως πρέπει να προωθήσουμε τα γενόσημα φάρμακα. Ας αφήσουμε λοιπόν τη ρύθμιση για 6 μήνες να εφαρμοστεί στην αγορά και μετά αν δε λειτουργήσει, το παίρνω πίσω το μέτρο.
Δεν έχουμε λόγο να το διατηρήσουμε αν δε λειτουργήσει. Αλλά ας το δούμε τουλάχιστον για 6 μήνες».
Να σημειωθεί πως οι δανειστές ζητούν ακόμη τη μείωση των τιμών των φαρμάκων ώστε να περιορισθεί η φαρμακευτική δαπάνη. Ο υπουργός Υγείας επισημαίνει στο HealthReport.gr: «θέλουν και μείωση των τιμών των γενοσήμων. Εγώ έχω πει ότι στηρίζω την παραγωγή φαρμάκων στην Ελλάδα γενικά. Γι αυτό και θα πάμε σε μια ετήσια τιμολόγηση ώστε να υπάρχει ομαλότητα στην αγορά, ενώ από τις διορθώσεις τιμών τις οποίες θα κάνω τώρα θα εξοικονομήσω κοντά στα 150 εκατ. ευρώ».


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons