Ευρώπη και ξερό ψωμί ή "η Ευρώπη σας φέρεται σκανδαλωδώς καλά"

Αρθρογράφος: 
Εθελοντική κίνηση εκπαιδευτικών: «Αξιοπρεπής ζωή για όλους»

ΠΟΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ: ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΞΕΡΟ ΨΩΜΙ ‘Ή «Η ΕΥΡΩΠΗ ΣΑΣ ΦΕΡΕΤΑΙ ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΩΣ ΚΑΛΑ»

-Η φωνή των θεατών για την έκτακτη συνεδρίαση της  Βουλής-

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αγωνία θα λέγαμε, παρακολουθήσαμε πάλι την έκτακτη συνεδρίαση της Βουλής που συγκάλεσε ο πρωθυπουργός για να ενημερώσει τα κόμματα σχετικά με την περίφημη διαπραγμάτευση με τους δανειστές από την οποία κρίνεται ή έτσι θέλουν να μας πείσουν η τύχη της χώρας μας.

Με καθαρό μάτι και όσο καθαρό μυαλό μας έχει απομείνει, κοιτώντας προσεκτικά τα τεκταινόμενα , είδαμε  καταρχήν μια επανάληψη της πρώτης έκτακτης συνεδρίασης της βουλής για το ίδιο θέμα αν και σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων,  αλλά και κάποια περισσότερα και πιο σημαντικά που φάνηκαν και βγήκαν στην επιφάνεια τούτη τη φορά: Με την πρώτη ματιά έβλεπες τον πρωθυπουργό σαν έναν άγγελο εν μέσω της κολάσεως , ο Δανιήλ στο λάκκο των λεόντων: . Ψυχραιμία και απάθεια, σαν να ΄χε πάρει την βαλεριάνα του, για να κοιμηθεί ήσυχα το βράδυ.  «Όχι δεν θα ανεβάσω τους τόνους είπε, όταν οι άλλοι -οι εθνοσωτήρες μας- οι δοκιμασμένοι  Σαμαράς -Βενιζέλος και οι αδοκίμαστοι ΚΚΕ- Ποτάμι,  τον πέρασαν γενεές δεκατέσσερις, του έριξαν όλα τα άδικα του κόσμου γιατί σε αυτούς τους 4 μήνες κατέστρεψε την χώρα(;;;), υπερασπίστηκαν με πάθος και με στοιχεία λογιστικά παρακαλώ την πολιτική των αυτοκτονιών, των θανάτων, της πείνας και της ελεεινότητας που οι ίδιοι  ακολούθησαν και ζήτησαν και τα ρέστα.

Ο Σαμαράς και αυτή τη φορά μας ανέλυσε ξανά με τους γνωστούς αριθμούς του την ευφυέστατη πολιτική του με τα πλεονάσματα του και τους δείκτες του, που συμπυκνωνόταν όμως στο εξής που όσο κι αν ακούγεται ανήκουστο το ξεστόμισε για να μας πείσει και να μας διαφωτίσει άλλη μια φορά τους ανίδεους : Δεν συμφωνούσε με το πρώτο μνημόνιο, γι ΄αυτό υπέγραψε το δεύτερο και στο οποίο χρησιμοποίησε στην κυβέρνηση του τα πρόσωπα του πρώτου και πολύ καλά έκανε  βέβαια, αφού οι θέσεις του Ζαπείου 1, 2, 3, κλπ. εφαρμόστηκαν κατά γράμμα στο σκίσιμο των μνημονίων που θα έσκιζε αν δεν τα εφάρμοζε αλλά έπρεπε να  τα εφαρμόσει!!

  Επίσης τι κουραφέξαλα μας λέτε για διαπραγμάτευση, αφού η πραγματική διαπραγμάτευση είναι αυτή που κάναμε εμείς , -αυτή χρειαζόταν και χρειάζεται η χώρα επιμένουμε μέχρις  εσχάτων αμετανόητοι:

-Να υπογράφουμε κάθε απαίτηση των δανειστών, για να πάρουμε την δόση μας ως απόλυτα εξαρτημένοι, να παραχωρήσουμε όλο το ύδωρ και την γη της χώρας αλλά να παίρνουμε  την δόση οπωσδήποτε κι όχι σαν και σας που την λιγουρεύεστε αλλά δεν την παίρνετε ή θέλετε να την σταματήσετε και τι θα κάνουμε χωρίς δόση και θέλετε διαπραγματεύσεις και κόκκινες γραμμές . Παρ΄όλο που τώρα εδώ και δέκα μήνες η χώρα τα βγάζει πέρα μόνη της και πληρώνει και τους δανειστές, εμείς  λέμε, ότι:  Με την δόση αυτή  πληρώναμε τις αγαπημένες μας τράπεζες για να μην μπατιρίσουν γιατί είχαν δώσει κάτι εκατοντάδες εκατομμύρια δανεικά κι αγύριστα στα λαμόγια, - το λογαριασμό βέβαια του χρέους πάντα στο λαό-  τρώγαμε οι γνωστοί και φίλοι και πληρώναμε τις ψωροσυντάξεις και τους ψωρομισθούς που όσο πήγαιναν γίνονταν και λιγότεροι μέχρι αφανισμού γιατί αποτελούσαν κρατικό έξοδο και τα κρατικά έξοδα έλεγαν οι κύριοι δανειστές έπρεπε να εξαλειφτούν κι αφού το έλεγαν οι κύριοι δανειστές «θεός φυλάξει» έπρεπε να γίνει οπωσδήποτε . Με την κάθε δόση βέβαια και να μην το ξεχνάμε αυτό, έπρεπε να πληρώνουμε τα τοκοχρεολύσια αυτών που πριν λίγο και πριν πολλού δανειστήκαμε και που θα δανειζόμαστε συνέχεια κι αυτά θα αυξάνουν όλο και πιο πολύ- όχι μεγάλο ποσό για μια μικρή χώρα σαν την δική μας με βυθισμένη οικονομία, να: 1200 με 1400 εκατομμύρια το μήνα δόση , σιγά το πράγμα  δηλαδή, σχεδόν  τίποτα.

Επίσης για να πάρουμε αυτή την δόση εκτός των άλλων θα έπρεπε να έχουμε και πλεόνασμα (τώρα πως γίνεται να ζεις μόνο με δανεικά, όπως το παρουσίαζε  αυτός, και να έχεις στο άδειο σου ταμείο πλεόνασμα ή να έχεις το θράσος να το ονομάζεις έτσι-μόνο αυτός και οι φίλοι του δανειστές το ξέρουν). Για να έχουμε το «πλεόνασμα» ,  αυτό βέβαια που επί των ημερών του ήταν μεγάλο κι επιτυχημένο –τι άλλο θα ακούσουμε και δεν θα ουρλιάξουμε- έπρεπε τα γνωστά, αλλά δεν πειράζει:  πούλημα όλης της δημόσια περιουσίας για ένα παρά -μην ξεχνάμε π.χ τον ΟΠΑΠ με την τεράστια περιουσία και τα τεράστια κέρδη που άγνωστο γιατί ξεπούλησαν  με όση αξία έχουν τα κέρδη του μια βδομάδας, τέτοια τεράστια οικονομική επιτυχία για τη χώρα,  και όλα τα άλλα που ήθελαν να κάνουν σαν κι αυτόν.

Έτσι κάνουν οι σωστοί  πρωθυπουργοί μας είπε με το βαρύ του ύφος που είναι σαν να μιλάει κάθε φορά ο ειδήμονας –σε τι ακριβώς- αν συμπεράνουμε από τα λεγόμενα του: σε γηγενείς  χαχόλους. Επίσης δεν το βρήκε για άλλη μια φορά καθόλου παράλογο για αυτό το πλεόνασμα – απάτη να απολύονται χιλιάδες άνθρωποι, να κλείνουν χιλιάδες επιχειρήσεις – επιτέθηκε μάλιστα τον Σύριζα γιατί λέει  κλείνουν τα μαγαζιά σε αυτό το διάστημα και ανέφερε κι αριθμό

 Σοβαρά κ. Σαμαρά ; Ανακαλύψατε πως στους 4 μήνες διακυβέρνησης  του Σύριζα κλείνουν μαγαζιά όταν η μισή Ελλάδα έχει κλείσει επί των ημερών σας; Είναι κι αυτό μια αναγνώριση μόνο που είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής σας που δεν έχει αποτρέψει ακόμα ο Σύριζα και δεν ξέρουμε παρακάτω τι θα γένει. Όλοι το γνωρίζουμε  εκτός από εσάς;  Επίσης σήμαινε το Σαμαρικό  πλεόνασμα του ατέρμονου και καταστροφικού  δανεισμού ραγδαία φτωχοποίηση, ανεργία, , εξαθλίωση, ανθρωπιστική κρίση, αλλά με αυτά θα ασχοληθούμε τώρα;

«Εμείς είχαμε πλεόνασμα» εμείς είμαστε με την Ευρώπη δεν την αμφισβητούμε» ήταν η συνεχής του θέση σε αυτή την συνεδρίαση. Ποια εθνική γραμμή; Ευρώπη και ξερό ψωμί. Ευρώπη και χωρίς ρεύμα .Ευρώπη και χωρίς δουλειά. Ευρώπη και χωρίς σπίτι, Ευρώπη και χωρίς σχολεία. Ευρώπη και χωρίς ανθρώπινη υπόσταση . Μην τολμήσετε Συριζαίοι και κουνήσετε την θέση μας από την Ευρώπη έστω κι αν αφανιστούν όλοι και μείνει μόνο ο Σαμαράς τα δεκανίκια του και το Ποτάμι φυσικά.

Και το Ποτάμι που δεν τρίβαμε τ΄ αυτιά μας , ναι ακούσαμε τα ίδια ακριβώς προαναφερθέντα

και  από τον αρχηγό του Ποταμιού , τον από το πουθενά αρχηγό κόμματος που όπως λέει   κι ο λαός ακόμα δεν βγήκε από τ΄ αυγό, μας απειλεί κι όλας  μην τολμήσουμε και στρέψουμε τους  οφθαλμούς  μας αλλού από την Ευρώπη – δεν μας εξήγησε βέβαια τι εννοεί αυτός όταν λέει Ευρώπη, αλλά μην τολμήσουμε και συλλογιστούμε , ονειρευτούμε, αναλογιστούμε,  κουνήσουμε την θέση μας από την  Ευρώπη του Θεοδωράκη γιατί αλίμονο μας, μας το είπε καθαρά; Αλίμονο στο Σύριζα, αλίμονο σε όποιον φανταστεί τη θέση μας χωρίς Ευρώπη: Χωρίς φαΐ  ναι, χωρίς ψωμί ναι, χωρίς ρούχα ναι, χωρίς τη μάννα μας και τον πατέρα μας ναι, χωρίς ήλιο, χωρίς φεγγάρι ναι, χωρίς μισθό και σύνταξη ΝΑΙ, χωρίς το θεό μας ναι, ΧΩΡΙΣ ΕΥΡΩΠΗ ΟΧΙ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΕΙ:  Ο Θεοδωράκης είπε, διέταξε και ομίλησε!!! Εμείς τι να πούμε από κει και πέρα; Αφού ομίλησε ο πεφωτισμένος από την αγία Γερμανία και τον Άγιο Σημίτη, μας πέφτει εμάς λόγος;

Τι θα μας κάνεις δηλαδή βρε Θεοδωράκη, θέλαμε να ξέρουμε, γιατί εμείς αυτή την Ευρώπη που εσύ προσκυνάς ε δεν την γουστάρουμε με τίποτα. Να φοβόμαστε μην μας μαλώσεις και μας όπως τον Σύριζα; Θέλουμε την Ευρώπη του σεβασμού της αυτοδιάθεσης των λαών, της συνεργασίας με βάση την πρόοδο και τον πολιτισμό, της ισότητας και της δικαιοσύνης και όχι της καταδυνάστευσης των λαών και του ετσιθελισμού των ισχυρών της φτώχειας και της εξαθλίωσης, μας επιτρέπεις να τα θέλουμε ή τι; Μην κόπτεσαι έτσι για το παντεσπάνι σου, σκέψου και το δικό μας ψωμί.

Εδώ ο πρωθυπουργός- αγγελούδι- Δανιήλ μας, όπως παρουσιάστηκε σε αυτή την συνεδρίαση, αναθάρρησε, θυμήθηκε και οργισμένος όσο η πεταλούδα απέναντι στο λουλούδι που έκλεισε πριν καθίσει στους στήμονες του, απάντησε στον πεφωτισμένο Θεοδωράκη όταν αυτός ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει περιθώριο μέχρι της 14 του μήνα και πέραν τούτου ουδέν, ότι ούτε η Μέρκελ δεν έβαλε τέτοιο όριο στον ίδιο ως πρωθυπουργό  (εφόσον η ημερομηνία αυτή είναι το ολιγοήμερο κλείσιμο της γερμανικής βουλής,) αυτός, δηλ. ο Θεοδωράκης πως το ήξερε;  Και συμπεραίνουμε το ευνόητο : Γερμανικός παράγοντας εντολοδόχος του, του το ψιθύρισε ή  οι κατευθυντήριες γραμμές του έρχονται απευθείας από Γερμανία, ή η σκέψη του είναι πάντα το καλό και οι ενέργειες της Γερμανίας; Απάντηση δεν πήραμε ούτε εμείς ούτε και ο Τσίπρας.

          

Κι ερχόμαστε στον λαλίστατο Βενιζέλο τον ήρωα της αντίστασης κατά των Ελλήνων, τον εθνικό σωτήρα της επιβολής των χαρατσιών και του αφανισμού  των καταθέσεων των μικροομολογιούχων με το περίφημο PSI του που για άλλη μια φορά το υπερασπίστηκε σθεναρά.  Αφού λοιπόν  κι αυτός ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης  Σαμαρά ,υπερασπίστηκε με σθένος τις επιλογές του, τις επιλογές της κοινωνικής ασφυξίας, του πόνου και της θλίψης που προκάλεσε με τα νομοθετήματα του ,καταφέρθηκε με μένος  κατά του Σύριζα που δεν ξέρει να κυβερνά όπως αυτός, , που δεν ξέρει να διαπραγματεύεται , να έχει πλεονάσματα-νάτα  πάλι τα Σαμαρικά πλεονάσματα-.

Όχι μόνο παρέμεινε αμετανόητος δηλαδή  , όχι μόνο ούτε ίχνος ντροπής δεν έδειξε να συναισθάνεται για τα χιλιάδες σπίτια που έμειναν χωρίς ρεύμα για μήνες από τα ευφυέστατα όπως ο ίδιος χαρακτηρίζει νομοθετήματα του, όχι μόνο ένα ίχνος ταπείνωσης μπροστά στους μικροομολογιούχους που έχασαν σε μια νύχτα τους κόπους μιας ζωής,– μια κουβέντα αυτά τα χρόνια για τα θύματα αυτά της πολιτικής του δεν έχει πει- αλλά ακούσαμε και από αυτόν το ανήκουστο,  απευθυνόμενου στον Συριζα:  « Η  Ευρώπη σας φέρεται  πολύ καλά, σας φέρεται σκανδαλωδώς καλά!!!» Το είπε με τέτοιο πάθος και τέτοια οργή, -η συνεδρίαση υπάρχει βιντεοσκοπημένη- που μείναμε άναυδοι. Δεν είναι ανάγκη να είσαι Συριζαίος για να σοκαριστείς από αυτή την επαίσχυντη φράση, απλός ευαίσθητος, νοήμον άνθρωπος να είσαι αρκεί.

Για τον κ. Βενιζέλο δηλ. όλοι εμείς, η ελληνική κυβέρνηση , η κάθε ελληνική Κυβέρνηση κι ο Σύριζα βέβαια με τους Ανέλ που είναι κυβέρνηση τώρα, δεν υπάρχουν ως αξιοπρεπείς και αυτόνομες υποστάσεις.  Υπάρχουν μόνο ως δανειζόμενοι. Ως δανειζόμενοι που πρέπει να τσακίζουν την μέση στους δανειστές τους, να υπακούν ανεπιφύλακτα, να μην τολμούν να σηκώσουν κεφάλι. Μας  θύμισε την καλύβα του Μπάρμπα Θωμά και τα spirituals.

 Kαι οι δανειστές κατά την φράση –ντροπή του κ. Βενιζέλου, με το μαστίγιο να υποτάσσουν, να διατάζουν, να εξευτελίζουν και να ισοπεδώνουν κυβερνήσεις,  υπουργούς, και φυσικά τους πολίτες της δανειζόμενης χώρας!!!

Μπράβο ειλικρίνεια. Έτσι ακριβώς τα έχει τα πράγματα στο μυαλό του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σαμαρά που βγήκε σήμερα κι από πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και τώρα δεν θα είναι πρόεδρος πουθενά αλλά δεν θα εγκαταλείψει την πολιτική  όπως δήλωσε, έτσι,  κι ίσως να ήταν η μοναδική στιγμή θάρρους στην πολιτική του πορεία και μας το είπε κατάμουτρα σε μας και τον Σύριζα: ΟΙ Ευρωπαίοι με αυτή την κυβέρνηση και σε αυτή την Κυβέρνηση φέρονται σκανδαλωδώς καλά ενώ -συνεχίζεται η σκέψη του δεν θα έπρεπε !!! Η φράση αυτή πρέπει να μείνει ιστορική ,στις μαύρες σελίδες της ιστορίας από έναν πολιτικό που παρέδωσε την χώρα του και τους πολίτες της έρμαιο στα δόντια των δανειστών άνευ όρων. Θα ήθελε δηλαδή όπως ολοφάνερα συνεπάγεται από την φράση ο κύριος αυτός – τι ψηφίζουν οι άνθρωποι ας αναλογιστούμε από αυτά- να φτύνουν να κλωτσάνε και να ποδοπατάνε οι δανειστές τις ελληνικές κυβερνήσεις κι όχι να χαμογελάνε -έστω και ψεύτικα, να τείνουν το χέρι και να διαπραγματεύονται όσο και όπως - όπως κάνουν με τον Σύριζα.  Κι αυτό θλίβει τον κ. Βενιζέλο αντί σαν Έλληνα να τον χαροποιεί . Τον οργίζει κι αυτή την θλίψη και την οργή του, ότι οι δανειστές δεν κλωτσοπατάνε την ελληνική κυβέρνηση την ουρλιάζει μέσα στην Βουλή!!!! Που έχουμε φτάσει…..

                   

Δεν αναρωτήθηκε λοιπόν για μια στιγμή ο κύριος  Βενιζέλος γιατί συμβαίνει αυτό που τον εξοργίζει:  γιατί φέρονται καλά οι δανειστές, τόσο κοντόφθαλμη είναι η πολιτική του σκέψη που ο ίδιος την έχει περί πολλού, και δεν αναγνωρίζει το πολιτικό ¨γιατί¨;

Είναι καθαρά πολιτικό το γιατί κ. Βενιζέλο ειδήμονα της πολιτικής ,είναι τόσο πολιτικό και τόσο κοντά στη μύτη σας τόσο μακριά όμως από την λογική σας,  που κάνατε το τραγικό λάθος με αυτή σας την φράση να ομολογήσετε ότι δεν είσαστε ικανός να το δείτε και ότι αν δεν καταλαβαίνετε αυτό που κι ο απλός άνθρωπος καταλαβαίνει , δεν καταλαβαίνεται τίποτα από  αληθινή πολιτική. Μόνο κορδέλες και φούμαρα.

Δεν είναι ο Τσίπρας όμορφος, η Ζωή χαριτωμένη, όπως τη λέτε ειρωνικά, και η κυβέρνηση έχει το μαγικό ραβδί κ. Βενιζέλο και της φέρονται καλά οι δανειστές , μην ανησυχείτε ότι δεν κάνατε κάτι καλά με την εμφάνιση σας. 

Αν δεν σας το έχουν πει -ισχύει πάντοτε μέσα στην ιστορία: «Την προδοσία πολλοί αγάπησαν τον προδότη ουδείς». Μήπως αυτό σας λέει κάτι για το ότι σας έκλειναν στα υπόγεια των ξενοδοχείων και σας έκαναν ότι σας έκαναν από ότι ο ίδιος κατ΄ επανάληψη μας έχετε πει κατά την διάρκεια των συνομιλιών σας στην Ευρώπη;  Μήπως επειδή ποτέ δεν σκεφτήκατε να διαπραγματευτείτε ενώ αυτοί που κατηγορείτε ξεκίνησαν κάτι τέτοιο κι αν το κάνουν σωστά θα τους τιμήσουν ακόμα περισσότερο και ΔΕΝ θα τους μαστιγώσουν όπως περιμένετε; Μήπως όταν ένας λαός βροντοφωνάξει «ΣΤΟΠ μέχρι εδώ ο εξευτελισμός» και μαζί με την κυβέρνησή του αντισταθούν στη λεηλασία,  οι δυνάστες τους εκτιμούν περισσότερο, κάτι που δεν γνωρίζετε γι΄αυτό μένετε ενεός; Μήπως αν ο Σύριζα εμπιστευτεί το "όχι" του λαού στην περαιτέρω  διάλυση της χώρας, αξιώσει σεβασμό του εκλογικού αποτελέσματος, και το διατρανώσει στους δανειστές αποφασιστικά  στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις του, θα σας αφήσει περισσότερο απορημένο με την στάση των δανειστών που θα υποχωρήσουν πάραυτα  στα δίκαια και ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΑ αιτήματά μας ενώ σε αντίθετη περίπτωση κι όπως πάει το πράγμα θα μας κλείνουν στο υπόγειο κακή ώρα όπως εσάς;

Ως πολιτικός της οντότητας που θέλετε να αυτοπαρουσιάζεστε θα έπρεπε να τα ξέρετε όλα αυτά και να μην απορείτε δημόσια φωνασκώντας στην Βουλή να  κατεξευτελίζεστε με μια τέτοια φράση που θα μείνει στην ιστορία με αρνητική βέβαια βαρύτητα, που όμως  σας ευχαριστούμε που την είπατε δημόσια και βγάλατε μια και καλή τα πέπλα της τεράστιας πολιτικής εμβρίθειας με τα οποία σκεπαζόσασταν τόσο καιρό κι από κάτω τι απέμεινε;

Για το ΚΚΕ να πούμε μόνο πως μας άφησε κι αυτό για μιαν ακόμη φορά άναυδους μέσα στην ιστορία, όταν με απέχθεια και βαριεστημένα απευθύνθηκε στον πρωθυπουργό ο Γραμματέας του κόμματος στη δευτερολογία του, λέγοντας περίπου έτσι:   «τι μας φέρατε μέχρι εδώ, -στη συνεδρίαση της Βουλής -, είχαμε και δουλειές,  είμαστε στο συνέδριο του ΑΚΕΛ στην Κύπρο» και ούτε λίγο ούτε πολύ, δεν μας παρατάτε ήσυχους;

Μπορεί κάποιος να παρατηρήσει τα λόγια και το ύφος είναι απίστευτο. Για το ΚΚΕ δηλαδή, το να είσαι βουλευτής που η πρώτη σου δουλειά είναι να παρίστασαι στις συνεδριάσεις του κοινοβουλίου, αυτό  δεν έχει αξία. Πιο σημαντικό - πού  έχει αξία και προτεραιότητα βέβαια κατά τα λεγόμενα του κ.  Κουτσούμπα-, είναι το συνέδριο του ΑΚΕΛ και οι εργασίες του.  Ένα ΑΚΕΛ βέβαια που αντί να φέρει τις αλλαγές που ευαγγελιζόταν ως το πρώτο κομμουνιστικό κόμμα στην εξουσία χώρας της  Ευρώπης , έφυγε από την εξουσία γεμάτο σκάνδαλα διαφθοράς, ο πρόεδρος που εξελέγη βρίσκεται στη φυλακή, και έφερε την Κύπρο στα πρόθυρα της κατάρρευσης που επήλθε το 2013. Αυτό είναι το ΑΚΕΛ του κ. Κουτσούμπα που ευχόμαστε να μην ζηλεύει τις δόξες του. Επίσης να του υπενθυμίσουμε ότι για όποιο λόγο κι αν καλεί ο Πρωθυπουργός της χώρας την  έκτακτη συνεδρίαση της Βουλής σίγουρα δεν θα είναι για να παίξουν πασιέντζες  ώστε  να μιλά ο γραμματέας  του ΚΚΕ με  τέτοιο απαξιωτικό τρόπο και αγένεια  στον πρωθυπουργό μόνο και μόνο για την σύγκληση της βουλής, μετά για το περιεχόμενο: «.Έχουμε κι άλλες δουλειές να κάνουμε» Μπράβο!!. Το θέμα δε ότι η συζήτηση ήταν η πορεία των διαπραγματεύσεων της χώρας του σε αυτή την κρίσιμη στιγμή, καθόλου από ότι μας έδειξε δεν απασχολεί τον κ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ γιατί το έχει πει αυτός και το ΚΚΕ, αλλά δεν θέλουμε να το καταλάβουμε:

Χωρίς ανατροπή του παγκόσμιου καπιταλισμού, δεν συζητάμε τίποτα!! Δεν πάνε να πεθάνουν όλοι οι εργάτες κι οι εργαζόμενοι και οι μη. Καλά να πάθουν αφού δεν ξεσηκώνονται  μόνοι τους -γιατί όπως τα ξαναείπαμε το ΚΚΕ κάνει μια βόλτα μέχρι την βουλή στις διαδηλώσεις συντεταγμένα και νόμιμα πάντα, τώρα πως θα γίνει ανατροπή με αυτό μην τα ρωτάτε,  και διαλύεται ησύχως πάντα. Να ξεσηκωθούν (;;;) οι εργάτες  λοιπόν και να ανατρέψουν τον παγκόσμιο παρακαλώ , καπιταλισμό μόνοι τους , στο όνομα του ΚΚΕ όμως (αλήθεια πως γίνεται αυτό;) . Μετά θα έρθει το ΚΚΕ να τους κάτσει στο σβέρκο , πιο πριν δεν θέλει εξουσίες. Αυτή είναι η ουσία κι όλα τα άλλα είναι αποτελέσματα της  μη ανατροπής και ψιλοπράγματα.

Σας ευχαριστούμε για την μεταφυσική ιδεολογία σας κ. Κουτσούμπα. Μην δείχνετε τόσο πολύ την απέχθειά σας για τον ερίφη, μην τον δείρετε το καημένο τον  Αλέξη, μην είστε έτοιμος να του κρεμάσετε το κεφάλι σαν του Άρη στο φανοστάτη, είναι πολύ μικρότερος σε όλα ,  σας σέβεται, παλιό κομμάτι από την σάρκα σας, ο Ρήγας Φεραίος, ΚΚΕ εσωτερικού, ΚΝΕ και ΚΚΕ, δεν ξεχνά ποτέ κανείς την μητέρα του.

Ω,  αν τον θέλατε πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα  -πιστεύει ο Αλέξης. Πρώτο – πρώτο δεν σας κάλεσε να κάνετε κυβέρνηση μαζί και να ΄χετε τον πρώτο λόγο στις διαπραγματεύσεις; Γιατί αρνηθήκατε μετά βδελυγμίας λίγη εξουσία να δούμε και σας τα χαΐρια σας, ή  είναι καλύτερη η κριτική πάντα από το παρασκήνιο,  οι παχυλοί μισθοί και η αυτοϊκανοποίηση της δήθεν αυθεντίας;  Θα σας άκουγε ο Αλέξης  να ΄στε σίγουρος, αλλά τον εγκαταλείψατε άκαρδα  και να τα αποτελέσματα όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις της  εγκατάλειψης: Πήρε τον στραβό το δρόμο, διαπραγματεύεται και θέλει να σώσει και την χώρα εν μέσω καπιταλιστικού συστήματος, απαράδεκτη κατάσταση, δείξτε κατανόηση.  Δεν θα  σας ξαναφωνάξει στις συνεδριάσεις της βουλής: συνεδριαστείτε ελεύθερα στο ΑΚΕΛ  με τους αποτυχημένους, εκτελεστές της ΚΥΠΡΟΥ. Δεν ντρεπόμαστε λίγο!!!

Ο μόνος που θα έλεγε κανείς,  έβαλε τα πράγματα στη θέση τους σε αυτή τη συνεδρίαση ήταν ο Πάνος ο Καμμένος που και σταράτα μίλησε και αντιπολίτευση στο Σαμαρά έκανε και ο πρώην μνημονιακός πρωθυπουργός  δεν τόλμησε να  του απαντήσει γιατί ο Καμμένος ως σάρκα κι αυτός της νέας δημοκρατίας ξέρει καλά τα σχολιανά της και με στοιχεία :  Τριάντα τρία δις ευρώ η περιουσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας είπε  και ο ΣΑΜΑΡΑΣ την «αξιοποίησε»  με το  φοβερό, το ανεπανάληπτο κέρδος του ενός εκατομμυρίου ευρώ το χρόνο, τα ανακάλυψε τώρα ο Καμένος.  Κι αυτός ο φοβερός πολιτικός οικονομικός διαχειριστής Σαμαράς,  ήθελε να αξιοποιήσει και να σώσει τη χώρα. Κουβέντα ο Σαμαράς απέναντι στον Καμένο ,όχι αν ήθελε ας μίλαγε. Μάσησε όμως κι  ο Καμένος  στην ομιλία του τις κόκκινες γραμμές  που ωρυόταν κι αυτός ότι θα ήταν απαραβίαστες.

Η χρυσή αυγή διατήρησε το φωτοστέφανο της αγνότητας του παρθεναγωγείου ενόψει της δίκης της και προσπαθώντας αυτόν τον καιρό να διαχωρίσει τα εγκλήματα που οι αρχηγοί της παράγγελλαν, από τους ίδιους τους αρχηγούς, -«πάλι αλήθεια πως γίνεται αυτό»- κάτι ψέλλισε ότι είναι υπέρ της εθνικής γραμμής  αρκεί να μην είναι η συμφωνία ενάντια στη χώρα. Γενικότητες και εκ του ασφαλούς δηλώσεις .

 Όλοι εμείς που με την ανάσα κομμένη, με την ψυχή θλιμμένη παρακολουθούμε και τις διαπραγματεύσεις και την Βουλή, θα πούμε μετρώντας τα λόγια μας  ότι είναι πολύ βαριά η ευθύνη κι αυτών που διαπραγματεύονται στην κυβέρνηση κι αυτών που στέκονται στο πλάι των δανειστών και πολεμούν λυσσαλέα την διαπραγμάτευση.

Είμαστε εμείς οι μανάδες και οι πατεράδες των παιδιών της χώρας,  των παιδιών της Ευρώπης και της Γης. Γιατί σε αυτό έχει δίκιο ο πρωθυπουργός: Μια νίκη της Ελλάδας σε αυτές τις διαπραγματεύσεις θα σήμαινε νίκη όλων των χρεωμένων- και ποια δεν είναι- χωρών απέναντι στους δυνάστες της ΕΚΤ και του ΔΝΤ. Των ληστών των λαών. -‘Όπως έλεγε και κάποιος όλος ο πλανήτης χρωστάει, σε ποιόν;- Θα άλλαζαν άρδην πολλά πράγματα στην καθημερινότητα των ανθρώπων θα εξανθρωπίζονταν οι κοινωνίες, θα υπήρχε μια αρχή για πρόοδο της ανθρωπότητας , μια αποτελμάτωση από το βούρκο της αιματοχυσίας εξαιτίας της απληστίας  των ισχυρών της Γης. Θα γινόταν η αρχή για όλα αυτά από μια αληθινή διαπραγμάτευση , αταλάντευτα αποφασιστικά, υπερήφανα ,χωρίς υποχώρηση καμιά κ. Τσίπρα, με προτεραιότητα τις ανθρώπινες ζωές όπως υποσχεθήκατε  κι όχι τα κέρδη των ισχυρών  και με ξεθωριασμένες κόκκινες γραμμές που θα το δείτε: ‘Οσο πάνε θα σβήνουν το χρώμα τους, θα αναγκαστείτε να τα παραδώσετε όλα και δεν έχετε κανένα δικαίωμα γι΄ αυτό.

Δεν είναι άνθρωποι και φίλοι αυτοί που διαπραγματεύεστε, ανθρωπόμορφα τέρατα είναι με την καρδιά του κτήνους για καρδιά. Το χρήμα είναι ο θεός τους και τα κέρδη ο λογισμός τους, μόνο στο φόβο της απώλειας του κέρδους υποχωρούν, καταλάβετε το.

 Υπερασπιστείτε τα  όλα σωστά και μην ενδίδετε ,συνέχεια.  Ένα στεφάνι στην Καισαριανή καταθέσατε τιμήστε το ,παραδειγματιστείτε από τους νεκρούς της Καισαριανής, στάθηκαν παλικαρίσια μπροστά στα όπλα για να μην προδώσουν τα ιδανικά , μπορούσαν να επιλέξουν άλλο δρόμο:  της υποταγής και της αναξιοπρέπειας , δεν το έκαναν, τιμήστε τους .Δεν σας ζητήσαμε να σταθείτε μπροστά στα όπλα, να τιμήσετε τη λαική εντολή σας ζητήσαμε που σύρετε και φέρνετε σχεδόν άσκοπα.

 Τιμήστε τη Ρόζα που επισκέπτεστε τον τάφο της - από τάφο σε τάφο πάτε, μην μας θάψετε όλους στο τέλος-  τη Ρόζα που γενναία  δεν υπέκυψε στους σοσιαλδημοκράτες και υπερασπίστηκε το σωστό -όπως αποδείχτηκε και από την ιστορία-  με τίμημα την ζωή της. Δεν αρκούν μόνο τα στεφάνια στον τάφο της,  στην πράξη , στο έργο είναι η τιμή,  τιμήστε τους .

Οι αντάρτες στα βουνά είχαν κι άλλο δρόμο: να υποταχτούν και να αφήσουν το φασισμό να εξαπλωθεί, δεν το έκαναν . Τα κόκκαλα τους ακόμα ζητάνε δικαίωση : τους εκδικήθηκαν με το χειρότερο τρόπο οι «νικητές» μετά την ήττα της αριστεράς, μην τους αφήσετε να νικήσουν πάλι. Ήταν το άνθος της ζωής,  αγωνιστήκαν για ότι ομορφότερο:  για μια όμορφη ανθρώπινη ζωή με χαρά με πρόοδο με δικαιοσύνη που αξίζει στους ανθρώπους, σε όλους τους ανθρώπους κι όχι στους ολίγους και ισχυρούς κι οι άλλοι να φυτοζωούν, τι κακό έκαναν; Κι όμως,  τους τιμώρησαν με το χειρότερο τρόπο, ακόμα ασπρίζουν τα κόκκαλα τους στα βουνά,στις χαράδρες στα ξερονήσια , στις φυλακές,  όπου  υπερασπίστηκαν τις αξίες που χωρίς αυτές θα ήμασταν  αγρίμια, αυτές που πολεμούν με αθέμιτα μέσα «οι φίλοι της Ευρώπης», όσοι σας επιτίθενται στη συνεδρίαση της Βουλής . Μην παριστάνετε το καλό παιδί της Αριστεράς οι αριστερά είναι οι αδικημένοι όλου του κόσμου και το δίκιο τους,  , δεν θέλει καλά παιδιά τέτοιου τύπου , θάρρος και γενναιότητα θέλει, ειλικρίνεια. Αφήστε τους  χαμηλούς  τόνους και τις υποχωρήσεις,  δεν θα σας δώσει κανείς τα εύσημα γι΄ αυτό ούτε βέβαια κι η Ιστορία.

 Έχετε  μεγάλη ιστορική  ευθύνη εφόσον κυβερνάτε στο όνομα της Αριστεράς και δεν πρέπει κανείς με αυτό να αστειεύεται . Στο όνομα των αθώων που εξολοθρεύτηκαν βάναυσα, στο όνομα  που το χουν καταλερώσει και εκμεταλλευτεί πολλοί απατεώνες, και μια ακόμα ήττα της  θα ΄ναι ήττα των λαών και των ονείρων τους, μην υποχωρείτε. Όσο υποχωρείτε τόσο πατάτε πάνω μας . Σταθείτε με αξιοπρέπεια και θάρρος, απέναντι στους δανειστές. Έχετε το παράδειγμα του Ισημερινού, της Αργεντινής, της Ισλανδίας κι άλλων χωρών που έκαναν πραγματικά εθνική πολιτική στην οικονομία τους . Δεν τους αφήνουν εύκολα ήσυχους αλλά είναι παραδείγματα.  Παραδειγματιστείτε από όσα  κι όσους λέτε ότι τιμάτε.

Πείτε «όχι» και στους δανειστές και σε άλλη μια ήττα της Αριστεράς που θα είναι ήττα δική μας των απλών ανθρώπων κι όχι βέβαια του 'Aδωνη του Bενιζέλου και των spas, οπωσδήποτε γεμάτη με πολλά κι αθώα θύματα και θα υποθηκεύσει το μέλλον όλων μας και πάλι. Δεν σας δίνουμε το δικαίωμα της ήττας μας.

Σκύβουμε το κεφάλι με σεβασμό και τιμή μόνο  σε αυτούς που την αξίζουν, σε κανέναν άλλο!

Εθελοντική κίνηση εκπαιδευτικών :  «Αξιοπρεπής ζωή για όλους»

http://ift.tt/16c6C5n

 

 



πηγή: alfavita.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons