Υπ.Υγείας: Γιατροί στις γειτονιές για δωρεάν ιατρική φροντίδα σε όλους

Το ολοκληρωμένο σύστημα για την πρωτοβάθμια περίθαλψη που παρουσίασε το υπουργείο Υγείας φιλοδοξεί να αλλάξει ριζικά το τοπίο της δημόσιας υγείας στη χώρα μας.
Τι περιλαμβάνει; Μονάδες της γειτονιάς με γενικούς γιατρούς, παθολόγους και παιδίατρους, θα παρέχουν υπηρεσίες σε όλους ανεξαρτήτως ασφάλισης, ακόμα και κατ' οίκον.
Όσο για τα σημερινά ΠΕΔΥ και Κέντρα Υγείας, θα μετεξελιχθούν σε Μονάδες Αναφοράς με ιατρεία ειδικότητας και εργαστήρια για εξετάσεις.
Οι γιατροί θα είναι αποκλειστικής απασχόλησης ενώ οι νέες μονάδες θα λειτουργούν από 12 έως 24 ώρες.
Όπως σημειώνει ο συντονιστής της Ομάδας Εργασίας του υπουργείου Υγείας Αλέξης Μπένος, "η κρίση απέδειξε ότι δεν μπορούμε να σχετίζουμε τη φροντίδα υγείας με τις εργασιακές και ασφαλιστικές σχέσεις".
Η ολοκληρωμένη φροντίδα Υγείας θα είναι για όλους ισότιμη και δωρεάν, χωρίς φραγμό οικονομικό, κοινωνικό, εθνικό, θρησκευτικό, με τουλάχιστον 12ωρη λειτουργία εκεί που υπάρχουν πολλά νοσοκομεία και 24ωρη λειτουργία σε περιοχές που λείπουν. Προϋπόθεση είναι η εμπλοκή τοπικών φορέων και συλλογικοτήτων ούτως ώστε να αξιολογείται και να εξελίσσεται.
Ο κ. Μπένος διευκρινίζει πως για να γίνει το σχέδιο πράξη είναι απαραίτητες οι νέες προσλήψεις γιατρών γενικής ιατρικής ,καθώς και η ανάπτυξη εκπαιδευτικών κέντρων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας όπου θα εκπαιδευτεί όλο το προσωπικό που θα στελεχώσει τις πρωτοβάθμιες δομές.


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons