Που έρχονται καταιγίδες – Ο καιρός σήμερα και την Παρασκευή

Βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται κατά τόπους και από χαλαζοπτώσεις αναμένουμε σήμερα Πέμπτη 18 Ιουνίου. Τα φαινόμενα στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα είναι κατά διαστήματα έντονα, ενώ στο Αιγαίο και στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά θα συνεχιστούν και τις βραδινές ώρες.

Η θερμοκρασία σε πτώση θα κυμανθεί από 18 έως 29 βαθμούς στα ανατολικά ηπειρωτικά, 10 έως 28 στη βόρεια Ελλάδα, 14 έως 27 στη δυτική Ελλάδα, 16 έως 29 στο βόρειο Αιγαίο και από 18 έως 29 βαθμούς στο κεντρικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από τα δυτικά – βορειοδυτικά έως 6 και πρόσκαιρα στις βόρειες περιοχές 7 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο θα είναι δυτικοί – νοτιοδυτικοί έως 6 μποφόρ στα κεντρικά και νότια τμήματα και βορειοανατολικοί 3 έως 6 στα βόρεια.

Την Παρασκευή 19/6 τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν σταδιακά στα ανατολικά και νότια και θα εξασθενήσουν, ενώ σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ο καιρός το Σαββατοκύριακο στην ηπειρωτική χώρα θα διατηρηθεί άστατος.

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού για σήμερα

Μακεδονία, Θράκη

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους ισχυρές. Τα φαινόμενα κατά τη διάρκεια της νύχτας θα εξασθενήσουν στη Δυτική Μακεδονία.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 16 έως 25 βαθμούς κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με σποραδικές βροχές και καταιγίδες οι οποίες κατά περιόδους θα είναι ισχυρές. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στις βορειότερες περιοχές.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και το Ιόνιο σταδιακά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 19 έως 27 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Στην ανατολική Πελοπόννησο νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές η σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 17 έως 30 βαθμούς κελσίου. Στη Θεσσαλία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Λίγες νεφώσεις με τοπικές βροχές στις βορειότερες περιοχές.
Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 22 έως 31 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Στις βορειότερες περιοχές νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες θα είναι κατά περιόδους ισχυρές. Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά γενικά αίθριος και από αργά το βράδυ νεφώσεις με τοπικές βροχές η σποραδικές καταιγίδες
Άνεμοι: στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ και στα νότια δυτικοί με την ιδία ένταση.
Θερμοκρασία: από 20 έως 31 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες οι οποίες τις απογευματινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρές.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 19 έως 29 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 18 έως 24 βαθμούς κελσίου.

 

Tags: 


πηγή: alfavita.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons