Αποχώρησε από την συζήτηση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου η Ν.Δ.

Ένταση επικράτησε νωρίτερα κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων με θέμα ημερήσιας διάταξης την εξέταση και επεξεργασία του σχεδίου νόμου «Μέτρα για την ανακούφιση των ΑμεΑ, την απλοποίηση της λειτουργίας των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.), την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής και συναφή ασφαλιστικά ζητήματα».

Σύμφωνα με το enikos.gr, οι  βουλευτές της ΝΔ έκαναν λόγο για ανακρίβειες και μη καταγραφή του δημοσιονομικού κόστους και κάλεσαν τον αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικών Υποθέσεων, Δημήτρη Στρατούλη να καταθέσει έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (ΓΛΚ) σχετικά με τη χρηματοδότηση του νομοσχεδίου, αλλιώς, δήλωσαν, ότι θα αποχωρούσαν. Μάλιστα, ο βουλευτής Βασίλης Οικονόμου ανέφερε ότι «δεν είναι δυνατόν τη στιγμή που έρχονται μέτρα ύψους οκτώ δισ. ευρώ να φέρνουν αυτό το νομοσχέδιο», το οποίο χαρακτήρισε "παροχολογικό" για ομογενείς και άλλες κατηγορίες πολιτών.

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων αναρωτήθηκε αν η ΝΔ είναι αντίθετη με μέτρα ανακούφισης των ΑμεΑ, ενώ επισήμανε ότι το νομοσχέδιο προβλέπει και έσοδα από την πάταξη της ανασφάλιστης εργασίας και την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής. Μάλιστα, ο κ. Στρατούλης κάλεσε τους βουλευτές της ΝΔ να δουν πιο προσεκτικά αυτές τις διατάξεις. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Πετράκος σημείωσε: «Αν έχουν πρόβλημα με την κατάργηση των νόμων, που καταργεί αυτό το νομοσχέδιο, ας το λύσουν με τη συνείδησή τους».

«Να το ξαναφέρουν με έκθεση του ΓΛΚ, αλλιώς θα αποχωρήσουμε» επέμειναν οι βουλευτές της ΝΔ, και τελικά αποχώρησαν από τη συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων.πηγή: alfavita.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons