ΚΚΕ: Με μοιρασμένους ρόλους προετοιμάζει η Κυβέρνηση την αποδοχή νέων αντιλαϊκών δεσμεύσεων

«Κουρνιαχτό» σηκώνουν τα στελέχη της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ για το περιεχόμενο του σχεδίου των δανειστών, τοποθετώντας σε δεύτερο πλάνο το αντιλαϊκό περιεχόμενο και του σχεδίου που κατέθεσε η ίδια η κυβέρνηση.

Σήμερα, με πρωτοβουλία της κυβέρνησης θα γίνει στη Βουλή προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση για τη διαπραγμάτευση, ενώ σε συνεχείς διαβουλεύσεις βρίσκονται τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ, δίχως να αποκλείεται συνεδρίαση και της ΚΕ.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Ν. Βούτσης, και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Χρυσόγονος χαρακτήρισαν το σχέδιο των δανειστών χειρότερο απ' το «mail Χαρδούβελη», αφήνοντας να διαφανεί η πρόθεσή τους να παρουσιάσουν στο λαό οποιαδήποτε «έκπτωση» από πλευράς δανειστών σαν «το μη χείρον βέλτιστον». Αμφότεροι τάχθηκαν υπέρ των εκλογών, μην κρύβοντας την ελπίδα τους σ' αυτές να αποσπάσουν τη συναίνεση του λαού σε μια επώδυνη για τον ίδιο συμφωνία. Μιλώντας στον «ΣΚΑΪ» ο Ν. Βούτσης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι εκλογές μπορεί να γίνουν, αλλά «για ενίσχυση εντολής για συμφωνία ρεαλισμού, όχι για ρήξη».

Απ' την πλευρά του, ο Κ. Χρυσόγονος, μιλώντας στον «Real FM», εξέφρασε την άποψη ότι «θα ήταν εκτός των ορίων της λαϊκής εντολής να υπογράψουμε τέτοια πράγματα και να τα εφαρμόσουμε. Από την άλλη μεριά, όμως, δεν έχουμε και λαϊκή εντολή για ρήξη (...) Αν έστω και την τελευταία στιγμή υπάρξουν γενναίες εκπτώσεις εκ μέρους των δανειστών και στις απαιτήσεις τους και έρθει σε έναν λογαριασμό το πράγμα, έχει καλώς. Αν όχι, θα πρέπει να υπάρξει αναβάπτιση στη λαϊκή εντολή».

Εσπευσε, βεβαίως, να προσθέσει και μια «πινελιά» εκφοβισμού υποστηρίζοντας πως «αυτά έπρεπε να είχαν γίνει νωρίτερα (...) Διότι αν γίνει δημοψήφισμα, ή εκλογές, σε συνθήκες παύσεως πληρωμών και ενδεχομένως αντιποίνων εκ μέρους της ΕΚΤ, καταλαβαίνετε ότι δεν διασφαλίζεται όσο θα έπρεπε η ανόθευτη εκδήλωση της βούλησης του ελληνικού λαού».
«Οι υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η χώρα...»

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Φίλης μιλώντας στον ρ/σ «Βήμα» έκανε λόγο για «τελεσίγραφα που θα τινάξουν στον αέρα όλη την Ευρώπη», πλην όμως έδωσε κι ένα «δίκιο» στους δανειστές λέγοντας ότι «δεν είναι έκπληξη αυτά τα οποία ζητούνε, είναι ψηφισμένα από τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο, στο Μεσοπρόθεσμο. Αρα, είμαστε μπροστά σε υποχρεώσεις που είχε αναλάβει η χώρα με την ψήφο του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ» και τις οποίες διατηρεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Με τη σειρά του τάχτηκε υπέρ του δημοψηφίσματος ή των εκλογών αν οι δανειστές θέσουν υπό μορφή τελεσιγράφου τις προτάσεις τους.

Κρύβοντας πως αντιλαϊκά μέτρα περιλαμβάνει και η πρόταση της κυβέρνησης, σκιαγράφησε τα κάλπικα διλήμματα των εκλογών εφόσον προκριθούν, λέγοντας ότι το κόμμα του θα ζητήσει «ισχυροποίηση της λαϊκής εντολής, για να συνεχίσουμε τη διαπραγμάτευση για μια αμοιβαία επωφελή συμφωνία (...) Αν π.χ. πάρει 45% η κυβέρνηση στις εκλογές, με άλλο κύρος πηγαίνει στη διαπραγμάτευση».

«Μονόδρομο» χαρακτήρισε την προσφυγή σε πρόωρες εκλογές και ο βουλευτής Αλ. Μητρόπουλος, διευκρινίζοντας ότι πρέπει να ρωτηθεί ο λαός αλλά όχι για «ευρώ ή δραχμή», κάτι που «θα ήταν τραγωδία», όπως είπε. «Υπερβάλλαμε ως προς τις δυνατότητές μας, υποτιμήθηκε η κατάσταση», ανέφερε.

Καθησυχαστικοί προς το λαό από την πλευρά τους οι υπουργοί Δ. Στρατούλης και Π. Λαφαζάνης, διαβεβαίωσαν ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αποδεχθεί τα μέτρα που προτείνουν οι δανειστές. Στο ίδιο μήκος κύματος εκφράστηκε και ο υπουργός Εργασίας, Π. Σκουρλέτης.

Ο ευρωβουλευτής Δ. Παπαδημούλης, όπως και ο βουλευτής Γ. Μιχελογιαννάκης «έπαιξαν» χτες το χαρτί του «πατριωτικού καθήκοντος», αξιώνοντας στήριξη του λαού στην κυβέρνηση και τα αντιλαϊκά παζάρια της για λογαριασμό του κεφαλαίου.

Στο ίδιο πνεύμα, ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Τ. Κορωνάκης, δήλωσε στον «ΣΚΑΪ» ότι «αποτελεί πατριωτικό καθήκον η στήριξη της διαπραγμάτευσης που κάνει η κυβέρνηση» και ότι στη γραμμή μιας συμφωνίας - λύσης, που να δίνει προοπτική στη χώρα, «είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε τη στήριξη και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης».

Να μην πληρωθεί η δόση στο ΔΝΤ πρότεινε ο Γ. Μηλιός, μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, πρόταση την οποία υποστήριξε και η βουλευτής Ραχήλ Μακρή. Ο Γ. Μηλιός πρόσθεσε ότι θα έπρεπε να είχε ελεγχθεί η φυγή καταθέσεων από τις τράπεζες, με όριο ημερήσιων αναλήψεων στα 300 ευρώ.

Επανέφερε την κριτική του στην κυβέρνηση ότι βρίσκεται σε «ολισθηρό δρόμο» επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ «πάτησε σε δύο βάρκες», αλλά και την κριτική προς τον Γ. Βαρουφάκη για τη δήλωσή του περί αποδοχής του 70% του μνημονίου, παρατηρώντας πως το υπουργείο Οικονομικών δεν στελεχώθηκε από το οικονομικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ, οι προεκλογικές επεξεργασίες του «μπήκαν στο περιθώριο» και «πέρασαν μπροστά άλλες».

 



πηγή: alfavita.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons