Κομματική μετακίνηση Ιατρού από το Παναρκαδικό καταγγέλει ο Βουλευτής Κ.Βλάσης με επερώτηση στη Βουλή!


Σκληρή ερώτηση Βλάση προς Κουρουμπλή: «Μην παίζετε κομματικά παιχνίδια με το Παναρκαδικό Νοσοκομείο»

Στη Βουλή έφερε ο Γιατρός και Βουλευτής Αρκαδίας κ. Κώστας Βλάσης, το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στο Ακτινολογικό Τμήμα του «Παναρκαδικού» Νοσοκομείου, μετά την τρίμηνη μετακίνηση Ιατρού Ακτινοδιαγνώστριας σε Κέντρο Υγείας της Αττικής. Μετακίνηση η οποία πραγματοποιήθηκε χωρίς τη σύμφωνη γνώμη τόσο του Διοικητή του Νοσοκομείου, όσο και του Διευθυντή του Ακτινολογικού Τμήματος και σε συνδυασμό με την επικείμενη αποχώρηση ιατρού της ίδιας ειδικότητας, λόγω λήξεως της θητείας της, θα έχει ως συνέπεια από τις 13 Ιουνίου στο εν λόγω Τμήμα να υπηρετούν μόνο δύο (2) μόνιμοι ιατροί, από τους τέσσερις (4) που υπηρετούσαν μέχρι πρότινος.
Αυτό πρακτικά σημαίνει πως, από τις 15 Ιουνίου, το «Ακτινολογικό» δεν θα εξυπηρετεί όσους προσφεύγουν στα Εξωτερικά Ιατρεία, με συνέπεια οι συμπολίτες μας να αναγκάζονται να
καταφεύγουν σε ιδιωτικά Διαγνωστικά Κέντρα, επιβαρυνόμενοι με το υψηλό κόστος των εξετάσεων, εν μέσω μιας δραματικής οικονομικής συγκυρίας για τη Χώρα.
Όπως τονίζει ο Αρκάς Βουλευτής της ΝΔ, απευθυνόμενος προς τον Υπουργό Υγείας, σε σχετική Ερώτηση που κατέθεσε σήμερα, 9-6-15, «τα παραπάνω, σε καμία περίπτωση δε συνάδουν με τον κοινωνικό χαρακτήρα του ύψιστου αγαθού της δημόσιας υγείας, που η νέα κυβέρνηση ευαγγελίζεται, ούτε με τα διαγγέλματα περί αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης. Αντίθετα, προκαλούν προβληματισμό, λύπη και οργή στο προσωπικό και τους ασθενείς του Νοσοκομείου και δημιουργούν εύλογες υποψίες για αναβίωση παλαιοκομματικών τακτικών και εξυπηρέτηση μικροκομματικών συμφερόντων.»

Γι’ αυτό ζητά από τον Υπουργό να εξηγήσει τους λόγους που επιτάσσουν την τρίμηνη μετακίνηση της εν λόγω ιατρού, αλλά και να καλύψει άμεσα τις ανάγκες του Ακτινολογικού Τμήματος του Γ.Π.Ν. Τρίπολης σε ιατρικό προσωπικό, προς την κατεύθυνση της ομαλής λειτουργίας του και της εξυπηρέτησης των πολιτών. - http://ift.tt/1j9TRIW


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons