Ανοιχτή επιστολή προβληματισμού προς μέλλοντες συνταξιούχους ΕΤΑΑ ΤΣΑΥ

Αγαπητοί συνάδελφοι που ασφαλίζεσθε στο ΕΤΑΑ-ΤΥ,

Αναρωτιέμαι πώς μπορούμε να δεχθούμε οι συντάξεις των νεο-εισερχομένων ιατρών στο ΕΤΑΑ-ΤΥ (ΤΣΑΥ) να διαμορφώνονται πλέον στα περίπου 800 ευρώ, στο 67ο έτος μετά απο 40 χρόνια εισφορών, ενώ την ίδια στιγμή στιγμή κάποιοι υπερασπίζονται επικουρικές συντάξεις 2000-3000 ευρώ (άς πούμε με μέσο όρο τα 2,000), που αφορούν λένε"μόνον 80,000 άτομα και τάχα δεν αποτελούν δημοσιονομικό κόστος".
Δηλαδή δεν είναι δημοσιονομικό κόστος 80,000 Χ 2,000= 1,600,000 ευρώ το μήνα?
Άς θυμηθούμε ότι οι ιατροί με ιδιωτικό ιατρείο δεν παίρνουν καθόλου εφάπαξ ή επικουρική σύνταξη, ενώ όσοι είχαν σύμβαση Ιδιωτικού δικαίου ΙΚΑ ΕΤΑΜ έπαιρναν έως το 2009 μόνον 300 ευρώ και σήμερα κάτω απο 180!!!
Οι τεράστιες ανισότητες στις παροχές δημιουργούν αίσθημα αδικίας στους ιατρούς, Έλληνες πολίτες.
Εμείς οι Υγειονομικοί στίς δύσκολες ώρες, έχουμε βάλει πλάτη και συνεχίζουμε, αλλά μετά τα claw back, rebates, τις απλήρωτες εφημερίες, τις απολύσεις γιατρών και τη μεγάλη ανεργία στον κλάδο, δεν μπορούμε να ακούμε αυτές τις κατάφωρα προκλητικές διαφορές όσον αφορά το συνταξιοδοτικό.
Πόσο μάλιστα όταν πρόσφατα, υπήρξε προσπάθεια αύξησης, όχι των συντάξεών μας, αλλά των εισφορών των νέων ιατρών στο ΕΤΑΑ- ΤΥ, κάτι που ευτυχώς έγινε έγκαιρα γνωστό και μετά την αντίδραση του ΙΣΑ και άλλων συλλόγων αποσύρθηκε.
Ευριπίδης Μπιλιράκης
Αντιπρόεδρος ΙΣΑ


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons