Εσείς μπορείτε να λύσετε αυτούς τους δύο μαθηματικούς γρίφους;

Οι μαθηματικοί γρίφοι δεν είναι απλά διασκεδαστικοί, αλλά προπονούν τον εγκέφαλό μας και τον κρατούν νέο. Εσείς μπορείτε να βρείτε τη λύση στα παρακάτω προβλήματα;

Πρώτος Γρίφος: Η γέφυρα

bridge wood

Είναι βράδυ και τέσσερις φίλοι πρέπει αν περάσουν μια επικίνδυνη γέφυρα. Δυστυχώς, έχουν μόνο ένα πυρσό στην διάθεσή τους και η γέφυρα μπορεί να αντέξει το βάρος μόνο δύο ανθρώπων. Ακόμα, δεν μπορούν όλοι να περάσουν την γέφυρα με την ίδια ταχύτητα. Ο πρώτος θα κάνει ένα λεπτό, ο δεύτερος δύο, ο τρίτος επτά και ο τέταρτος δέκα. Ποιο είναι το μικρότερο χρονικό διάστημα μέσα στο οποίο θα μπορέσουν όλοι να περάσουν στην άλλη πλευρά;
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Η Απάντηση

17 λεπτά.

Οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται να χρησιμοποιήσουν τον γρηγορότερο άνθρωπο για να οδηγήσει όλους τους άλλους στην αντιπέρα όχθη. Πόσο χρόνο θα έπαιρνε όλο αυτό; 10+1+7+1+2=21 λεπτά. Είναι όμως αρκετό;

Η απάντηση είναι όχι. Προκειμένου να γλιτώσουμε χρόνο πρέπει να βρούμε ένα τρόπο ώστε αυτοί που θα κάνουν δέκα και επτά λεπτά θα προχωρήσουν μαζί, όμως αν συμβεί κάτι τέτοιο, ένας από τους δύο θα έπρεπε να γυρίσει πίσω με τον πυρσό για να οδηγήσει και τους άλλους. Επομένως, η καλύτερη λύση θα πήγαινε ως εξής:

Ο πρώτος και ο δεύτερος περνάνε μαζί, ο δεύτερος πάει πίσω, ο τρίτος και ο τέταρτος πάνε απέναντι, ο πρώτος γυρίζει πίσω, ο πρώτος και ο δεύτερος προχωρούν προς στην αντιπέρα όχθη: 2+2+10+1+2=17 λεπτά.

Δεύτερος γρίφος: Οι πολύχρωμες μπάλες

yellow balls

Έχουμε ένα μπολ με τέσσερις μπάλες: Μια πράσινη, μια μαύρη και δύο κίτρινες. Το μπολ ανακινείται και κάποιος τραβάει δύο μπάλες. Τις κοιτάει και ανακοινώσει στους άλλους ότι τουλάχιστον μία από τις μπάλες είναι κίτρινη. Πόσες είναι οι πιθανότητες να είναι και η άλλη μπάλα κίτρινη;
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Η Απάντηση

1/5.

Τα πιθανά ζεύγη είναι έξι: Κίτρινο και κίτρινο, κίτρινο και πράσινο, πράσινο και κίτρινο, κίτρινο και μαύρο, μαύρο και κίτρινο, πράσινο και μαύρο. Ξέρουμε όμως ότι ο τελευταίος συνδυασμός είναι αδύνατος γιατί τουλάχιστον η μία από τις δύο μπάλες είναι κίτρινη, επομένως οι πιθανότητες είναι μία στις πέντε.

Αναδημοσίευση από huffingtonpost.grπηγή: alfavita.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons