«Εξαφανισμένα» τα φάρμακα πρώτης ανάγκης από τα ράφια των φαρμακείων

Εμβόλια και φάρμακα πρώτης ανάγκης έχουν εξαφανιστεί από τα ράφια των φαρμακείων της χώρας βάζοντας σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία. 
«Αυτή τη στιγμή και ανά περιόδους λείπουν πια πολύ βασικά πράγματα απ 'το χώρο μας όπως αντιβιοτικά , αντιφλεγμονώδη , εμβόλια για τα παιδιά, αυτή τη περίοδο λείπουν 2- 3 βασικές κατηγορίες» λέει στην κάμερα του Star, η φαρμακοποιός Ουρανία Δυακίδου.
Με αυτή την κατάσταση έρχονται αντιμέτωποι το τελευταίο διάστημα οι φαρμακοποιοί της χώρας. Από απλά κολλύρια  και κορτιζονούχες αλοιφές έως αντιθρομβωτικά και αντιπηκτικά είναι δυσεύρετα και όπως επισημαίνουν επιδίδονται καθημερινά σε αγώνα δρόμου για να βρουν τα φάρμακα που έχουν ανάγκη οι ασθενείς.
Και ο αγώνας για να βρεθεί το φάρμακο συνεχίζεται… είτε από φαρμακείο σε φαρμακείο, είτε απευθείας από την εταιρεία. Και πάλι όμως ενδέχεται το φάρμακο να μη βρεθεί και έτσι ο ασθενής θα επιστρέψει στο γιατρό για νέα συνταγή.
Παράλληλα, οι φαρμακοποιοί δεν πληρώνονται από τον ΕΟΠΥΥ μήνες τώρα, και φυσικά δεν πληρώνουν τις φαρμακαποθήκες. Έτσι το πρόβλημα μέρα με τη μέρα μεγαλώνει.
Σύμφωνα πάντως με τον Πανελλήνιο φαρμακευτικό Σύλλογο οι ελλείψεις δεν έχουν φτάσει ακόμη στα όρια του συναγερμού.


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons