Κινητοποίηση ενάντια στη λιτότητα στο Σύνταγμα

Hashtag: #stopausterity

8:15 μμ

8:05 μμ

8:00 μμ Ο Π. Λαφαζάνης κατέβηκε στη διαδήλωση, ήταν στη Βουλή, πέρασε το περιστύλιο και κατευθύνθηκε προς τον κυρίως όγκο της διαδήλωσης

 


Ο κόσμος πυκνώνει στην πλατεία Συντάγματος.

Ξένα ειδησεογραφικά δίκτυα έχουν στείλει δημοσιογράφους και κάμερες για να καλύψουν τη διαδήλωση


7:55 Στην πλατεία Συντάγματος και στον άγνωστο στρατιώτη τα περισσότερα μηνύματα είναι δίγλωσσα. 

Πλήθος ομοσπονδιών εργαζομένων ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ για την κινητοποίηση, μεταξύ των οποίων: ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΟΙΥΕ, ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, ΠΟΕ, ΟΙΕΛΕ, ΟΕΒΖΕ, ΠΟΘΑ, ΟΘΕ, ΟΚΕ, ΟΕΧΒΕ, ΠΟΣΠΕΡΤ, ΠΟΕΣΥ, ΠΟΙΕ-ΦΣΕΚ, ΠΟΕΠΤΥΜ, ΟΗΕ, ΠΟΟΕΒ, ΠΟΜΕΕΑ. 

Οι εργαζόμενοι, μεταξύ άλλων, απαιτούν:

■ Κατάργηση μνημονίων και εφαρμοστικών νόμων.

■ Αμεση ψήφιση του νομοσχεδίου για την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ για όλους τους εργαζομένους και επαναφορά του θεσμού των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

■ Κατάργηση όλων των ευέλικτων μορφών εργασίας και σύγχρονης δουλείας.

■ Ενίσχυση και προστασία του δημόσιου και καθολικού χαρακτήρα της Κοινωνικής Ασφάλισης.

■ Αμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη όλων των ελλείψεων σε ανθρώπινο δυναμικό στο Δημόσιο, με προτεραιότητα στις δομές που συμβάλλουν στην άμβλυνση των κοινωνικών συνεπειών της κρίσης.

■ Διαγραφή του χρέους.

■ Πέρασμα των τραπεζών υπό δημόσια ιδιοκτησία και κοινωνικό έλεγχο.

■ Να μην πραγματοποιηθούν οι ιδιωτικοποιήσεις που οδηγούν στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου.

ΑΔΕΔΥ και ΠΟΕ-ΟΤΑ ενημερώνουν ότι, σε περίπτωση που ανακοινωθεί συμφωνία κυβέρνησης-δανειστών για συνέχιση μνημονίων και βάρβαρης λιτότητας, θα αποφασίσουν πρόγραμμα απεργιακών κινητοποιήσεων. «Μετά από περίπου πέντε μήνες διαπραγματεύσεων οι εργαζόμενοι αντιλαμβάνονται ότι οι λύσεις των προβλημάτων τους μετατίθενται όλο και περισσότερο στο μέλλον. Τα μνημόνια, αντί να καταργηθούν, μπαίνουν σε διαδικασία ανανέωσης», αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ, ενώ σύσσωμες οι ομοσπονδίες τονίζουν ότι οι εργαζόμενοι οφείλουν να δώσουν σκληρή πολιτική μάχη για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών της λιτότητας και την ικανοποίηση των αναγκών της ελληνικής κοινωνίας.

Διαβάστε το κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ εδω

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

 

 πηγή: alfavita.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons